Benissa

dijous, 29 d’octubre del 2015

Llibres i altaveus acovardeixen a l 'assessor Rosello.

Últim hora:  Si el que relata el grup politic Reiniciem Benissa en el seu blog, sobre la rocambolesca cesió-autorització d'espai public i mobiliari, per a la seua festa d'aniversari, es cert, no hi ha mes que concloure que el Senyor delaplaçadelportal, se sent fotut per aquest grup politic.

La frase de l'ultim Ple, sobre el llegalistes que eren els de el grup Reiniciem, certifica que, exigir es complisca la legalitat, és, per a aquest assessor, ser uns il·legals. 

Hem tornat, gràcies als uns i als altres, a l'any 1975.

-------------------------------

De l'existència de les Diputacions Provincials i sobre la necessitat de la seua existència ja hem opinat.

Sobre les despeses i beneficis que genera i com s´aprofita la distribució de poder i influència, també.

Hem llegit tots en la premsa comarcal la notícia d'unes frases que el diputat de Compromis de Xalo, Gerard Fullana, posa en boca de Juan Bautista Rosello, Alcalde de Benissa i assessor de la Diputació.

Podra negar la frase, però en el fons, la veritat és que, a qui fot, se li fot.

La Diputacio Provincial d'Alacant, i suposem que totes les d'Espanya igual, és una institució no democràtica. És un caliu del franquisme, des d'on els partits majoritaris, i el que controla la institució més, compren i paguen voluntats dels alcaldes de la corda, o necessitats d'urgents ajudes.

La frase, si és veritat, i no ens estranya gens, denota el talant de “l´assessor”, que, gràcies a servir al seu senyor, ve percebent subvencions en detriment de les poblaicons amb pocs recursos o de corporacions díscoles. Despres, la concessió d'eixes subvenciones es venen com triomfs, i no són una altra cosa que un pagament a serveis prestats. Les poblacions xicotetes de la província manquen de mitjans tècnics i sobre tot econòmics per a mantenir una bona gestió.

I podríem començar per que no tenen, ni per remei, l'opció de canviar el sou de 60.000 euros d'alcalde, pel de 70.000 de “assessor”.
 Ni comprar-se eixos trajes i corbates tan luxosos, ni cotxe oficial i xofer fins fa quatre dies.  

Els seus pobles generen més despeses que ingressos, per diversos motius. La revelació que l'eficiència de la xarxa d'aigua en Xalo és pèssima, perdudes del 70%, hauria de fer pensar als “assessors”, a més d'en el seu compte corrent, en la situació d'aquests pobles.

Creiem que les Diputacions deurien estar en els llibres d'història, i els seus defensors en el tall diari dels seus pobles, i no “cambalacheando”  i deixant a les poblacions xicotetes, a les quals se suposa hauria de afavorir i ajudar, enfonsar-se en la misèria amb consecuencies vergonyoses, com la manca d'aigua potable.


D'altra banda, les poblacions amb problemes d'aigua, haurien de, primer, invertir i aspirar a conseguir una optima eficiencia en la xarxa. Segon, acudir mentre existisca, a la Diputació perquè subvencione campanyes de detecció de perdues, renovació de xarxes, comptadors, robatoris, etc.
 
Perquè, encara que no tenen justificació les impertinents gràcies de “l´assessor”, ja que la seua població està ben assortida de subvencions, és cert que les poblacions que reclamen solucions han de prendre de debò les practiques de manteniment i bona gestió.

Llibres gratis per a tots i aigua de qualitat també, senyor “assessor”!!!!!.

dissabte, 17 d’octubre del 2015

DIN A3 i "Chivos expiatoris".


- Paquita, que passa, que diuen que en la Plaça del Portal hi ha uns que insulten, calumnien, difamen i trauen fotos privades del Senyor delaplaçadelportal, en les hores que no és Senyor delaplaçadelportal. I es fiquen amb la família de no sé quin frontissa?.

- Ai !!!, filla. Tenim un disgust. Que disgust. No t'ho pots imaginar.

- Xica !!!, Xica !!!. Ara et faig un Aigua del Carmen i m'expliques.

- Gràcies, gràcies. Ai, senyor, quin disgust. Puríssima Xiqueta!!!.

- Tranquil·litza't, i no begues tan de pressa, solament et done un got, que després  t´enchispes i no t'entenc.

- Doncs mira, resulta que la meua filla i uns amics, com no tenen ni ofici ni benefici, es dediquen a escriure reportatges sobre personatges imaginaris d'aquest poble. I com la premsa del cor i la  tafaneria esta tan de moda, per a no seguir eixa corrent s'han centrat en la política podrida.

- Sembla ser que algun personatge s'ha vist retratat. Ai !!! filla, i ara resulta que vol el Senyor delaplaçadelportal enviar-los en un DIN A3 (serà un gall d´indi), per a dir-los que siguen bons i que es fiquen amb la seua puríssima mare, i una  d´elles soc jo. Que no li retraten en les hores quan no és Senyor delaplaçadelportal, encara que siga enmig de la plaça, i no traguen fotos que un dels de la Cabotá, paladin burleta té (tenia) com a públiques en el seu Fatebooko. Ai !!!, senyor, aquests xiquets. Quin disgusts.

- Paquita, aixo es patir per els fills!!!, sempre han dit que contra els teus majors no vages. A ningú li agrada que li fotografien els seus defectes, timbes i farres.

- Si, Consol, filla, però si no vols pols no vages a l'era.

- I que volen, es van a posar horaris de quan són públics i quan privats?.

- No. Ara, tot a les bones. No, no. Solament vol saber qui es, o qui són. Solament per saber i poder tallar-los els cordons.

- Ai !!!, si els tallen els cordons, mocasins.

- Però filla, açò no és el pitjor. Resulta que un, molt ofès, exagerant, diu dels seus companys “chivos expiatoris”. No vol insults i califica als altres de “chivos”. I espies.

- Ja sé de qui parles. Deixem doncs de parlar d'ell. I et tranquil·litze. Eixe il-lustrat no sap què vol dir “chivos expiatoris”, com tot, ho acobla al seu curt entendre i interès.

- Dona!!!, però de “chivos” entendrà?.

- Sí. Això sí.

- Paquita, ves a casa i tanca la porta. Revisa tota la paperassa d'eixa filla teua i fes una fogata. Els homes de Harrelson en qualsevol moment apareixen amb un DIN A·3, amb la relació de noms dels criminals. 

- Xica, Consol, si venen dire que jo soc delaplaçadelportal.

- I jo, Paquita, jo dire que soc delaplaçadelportal.


"Macarthisme" de mig pèl.

I a tots els col·locaran en una pira en la Plaça del Portal.

I en el pulvinar, el Senyor delaplaçadelportal, acompanyat del seu soci, fara la senyal del "pollice verso".

En el podi, els del grup TiC (Tragaderas i Cabotá), cabotá, cabotá i  cabotá.

_____________

·        EL ASESOR
      
      “Chivo expiatori”, és la denominació que se li dóna a una persona o grup d'elles a els qui es vol fer culpables d'una cosa del que no són, servint així d'excusa a les finalitats del inculpador.

·       
DIN A3: Format del paper estandarditzat, tractant d'aprofitar-ho al màxim, de manera que es malgaste el mínim possible.

El plec de paper fabricat mesura 1 metre quadrat i la mesura dels seus costats guarden una proporció tal que, dividint-ho al mitj en la seua longitud, cadascuna de les meitats segueixen guardant la mateixa relació entre els seus costats que el plec original. Perquè la mesura dels costats complisca aquesta propietat, han de guardar una relació particular. Si nomenem X a un costat Y a  l'altre:


      En la sèrie A, la seua base (format A0):
• Té 1 m² de superfície
• El seu costat menor és: = 0.841 m = 841 mm
• El seu costat major és: = 1.189 m = 1189 mm

El DIN A3· mesura : 297 mm × 420 mm

AL TALL