Benissa

dijous, 25 de febrer del 2016

Diga'm?. Diga´m?. Diga´m?.

A l'hora establida i amb l'estesa ocupada per 11 afeccionats. Comptabilitzem 7 que viuen del sol i 4 que passaven per allí, van ocupar l'ombra, les trompetes van sonar i es van obrir les portes per a rebre al destre.

Entrá el matador amb el vestit de torero i els seus complements, la seua chaquetilla curta i cenyida, amb muscleres brodades, jupetí, taleguilla, corbata, fajín, mitjes, sabatilles i montera. El matador ha triat acuradament el color del seu vestit: blanc, per tradició, el dia de la seua alternativa … amb blau celeste i or.


Els morlacos, encara que mantenien en secret, són de les ramaderies de “Hastalaconchaespina” i “Miuramequeyofare”.

La visió del cus va deceber al matador. El seu optimisme i la seua espasa afilada, no van trobar reciprocitat en la asitencia.


Es desencaixoná el primer banyut, de la “Hastalaconchaespina”, denominat “Charcosdelquisi”, el qual fluix de les cambres posteriors, es va agenollar en infinitat d'ocasions, retornant-ho al xiquero.



El segon, de “Miuramequeyofare”, de ratlles blanques i roges, denominat, “Cebradelcantó”, directament es va retornar al corral. Patia “cebritis galopant”. Una derivada del famós virus “Que faig jo ací”.


El destre, amb tot el seu bagatge, no sabia on mirar. Va eixir al lleve “el xiquet de l'obra”, i la quadrilla sencera exclamá en visques i aplaudiments.


Visquen els fills de Bolivar!

diumenge, 21 de febrer del 2016

Aló !!!. Senyor delaplaçadelportal- 24 de febrer.


Els comunicats de les agrupacions polítiques locals es succeeixen.


En ells o veuen, sospiten, prediuen, creuen, opinen, assetgen ……

El delaplaçadelportal, nega, renega, explica, acusa, ataca …..
 
Com dèiem, a l'Hugo Chávez, després de les vacil·lants declaracions en la Ràdio Litoral, se sotmetrà, públicament, a quantes preguntes se li vulguen formular sobre el tema d'actualitat. La contractació, adjudicació o pagament a dubtosos treballs d'interès municipal d'alguna que una altra empresa immersa en processos de recerca (imputació), per corrupció.

D'una banda, prediem que, la Comissió de Investigacio no aportara res nou, més que certificar els sobrecostos, els quals poden estar justificats documentalment, i solament deixar en l'ambient un cert tufet en l'aire.

Per un altre, relacionar la documentació existent amb tractes de favor, adjudicacions a dit o dirigides, va a ser molt difícil. Entre unes altres, per la poca experiència detectivesca dels components de la Comissió i el difícil de demostrar-ho, a bou passat, i havent sigut membre de la Mesa de contractació. Les adjudicacions a dit, eixes sí, són més sospitoses.

Veure el que diem al 7.10.2014 en "A que fa olor el parc de la plaça?"

Per açò, sense llevar-li valor a la Comissió i a la bona voluntat dels seus components, qui té la vertadera feina són els jutges de cadascun dels casos. 
La constatació que algun polític local ha rebut alguna caixa de taronges o borsa de brossa, solament es podrà conèixer mitjançant denúncia de testimonis o de les escoltes als investigats (imputats).

I finalment, qualsevol representació teatral, és en general una magnificació del fet que es representa.


Per açò, l'eixida de pota de banc del delaplaçadelportal, passant de qualsevol Comissió i aclariment davant l'Òrgan que el Plenari Municipal ha designat, convocant el dia 24 als ciutadans a una representació bufa, en la qual s'exposa a públic interrogatori amb el títol, imitant al populisme chavista, de “Pregunta-li a l´alcalde”.
 
És curiós que, es puga “Preguntar-li a l´alcalde” en el Salo de Plens, lloc on tantes vegades a negat la paraula al públic, amb l'excusa que no estava previst en l'Ordre del Dia.

           Veurem qui són els valents que exposen sa imatge, que no siguen aquells a els qui se'ls va donar la representació recentment.

La grandiloqüència en la negació, les recentment descobertes reunions, l'empipament, la desqualificació …… no eximeixen, ni prediuen neteja o honestedat. Hi ha moltes imatges que així ho demostren. Per a mostra i vergonya de tots els valencians, la del plus-conceller Blasco davant les acusacions de Mónica Oltra.

dimecres, 17 de febrer del 2016

Aló Senyor delaplaçadelportal

El Senyor delaplaçadelportal ens ha sorprès amb l'anunci de la creació d'una nova manera de comunicar-se amb els ciutadans.

Amb un titubeig que ens ha semblat que estava improvisant i es treia de la màniga en aqueix moment la idea, ha anunciat la creació d'unes reunions obertes, que immediatament ens ha traslladat a pensar en les de  l´estil  "Aló President"  d'Hugo Chaves.


La conversió dels polítics a la nova cultura dels "Forums" ciutadans, es convertirà en un pesat rosari de convocatòries a les quals augurem una efímera existència, Pero que es podria pal·liar, lliurant apetecibles regals: apartaments a Torrevella, creuers pel Bàltic o cotxes de pedals.

Doncs bé, la compareixença, en la qual les seues primeres paraules, emfàtiques i en to seriós i enfadat, ha marcat la seua clara condemna als casos de corrupció, i transmetre la vergonya que per ells sent, ha vingut a concloure que a Benissa no hi ha cap cas de corrupció i que les insinuacions, són clarament mentida i serveixen per a intoxicar a la ciutadania i són d'ús partidista.

Ha constatat una evidència, i és la que David Serra no és membre de la Corporació Municipal, cosa que ja sabem, i que no ha tingut cap actuació en l'àmbit de la de Benissa.

Afirma
 que els tècnics municipals són lliures i mai han sigut pressionats i que els sobrecostos estan degudament justificats, en els dos casos que els hi ha hagut.

No ha esmentat res relacionat amb el seu pagina Web i unes altres d'aquest ajuntament, gestionades per un "investigat" (abans imputat), les amistats amb aqueixos investigats (abans imputats) amb alguns membres del seu equip.

Ha desvinculat a David Serra d'aquest Ajuntament, cosa que és de perogrullo. No és regidor. És el seu amic personal, i polític. O no ho és?, o no ho era?. Ja no ho és?.

Que les informacions li toquen tan de prop, és almenys, motiu de sospita, dubte o intranquil·litat i els representants de les altres formacions, tenen la responsabilitat d'investigar. Açò ho comprendrà?.

L'aiguat li toca a prop i alguna gota li esguita, encara que siga la del dubte. I el dubte no la farà desaparèixer per molt discurs enfadat, comunicat o "Aló President" que es traga de la màniga.

Demostre amb humilitat, o creu que impostant va a convèncer?. Quants del seu partit han negat emfàticament, per a després passar a la llista dels benefactors de si mateixos?.

Les caixes de taronges no es troben en les comissions de recerca.

Sobre els tècnics i funcionaris municipals, titubeja una altra vegada, quan afirma que mai ell ni ningú del seu entorn a pressionat o influenciat, i que estos són independents. Quan titubeja, segurament estava repensant si era així?. Amb el titubeig, Senyor, no va tenir temps a repassar els seus 17 anys d'Alcaldia.

AL TALL