Benissa

dilluns, 11 d’abril del 2016

ELS PAPERS DE PANAMA

Havíem deixat la política del poble ben encaminada. El senyor dels cels, delaplaçadelportal, entre Alacant i Alacant, passant en vol ras pel poble d'on és Alcalde-President. L'oposició proposant mocions, en una carrera de “a veure qui més i més innovadora, progressista i sorprenent”. Algu de l'oposició, pels embornals, buscant el que sol haver allí. I algun erudit, últimament, exposant els seus dots i capacitats intel·lectuals, com dient: “aquest savi us vau perdre”.

Tan atrafegats estàvem en el treball, al costat de la coalició de periodistes de recerca, i embardissats en la revisió dels papers de Panamà, que solament aquests últims dies en un dels pocs moments de descans, i tirant una ràpida ullada als noticiaris del senyoriu delaplaçadelportal, veiem que hi ha un tomacat de tres parells de cordons.

Crèiem que la maduresa era cosa ferma en la nostra política local, i no ho és del tot.

Quan s'atén els requeriments d'algun subjecte, o d'alguns despitats, i cau en el parany de creure'ls com a cert el 100%, la qual cosa tan sol és un 40% de la seua veritat, i no es contrasta, no és maduresa, és ja pansiment.

Comencem amb una notícia que doblega la sospita sobre un exdiputat i dirigent del PP benissero. En les converses fetes públiques es parla de enviar de caixes de taronges a València des d'Alacant. Sabíem que les coses estaven malament en el sector citrícola, però que arribara el moment en què s'havia d'assortir València de la taronja produïda (on?) a Alacant, açò ja és el súmmum de les crisis. Vam perdre Bancaixa, el Banc de València, la CAM, i ara les taronges vénen dels extensos camps del senyor Ortiz.

Una comissió de recerca s'engega, la comesa és inspeccionar els contractes d'obres i serveis subscrits o aprovats en els últims anys. Sobretot amb aquelles empreses o persones que tenen algun punt de connexió amb les trames de pagament de comissions a polítics o formacions polítiques. Es nomenen la trama Gurtel, Ciegsa,Taula i unes altres, i empreses com a Construccions Francés, Juan Pablo Agullo i Enrique Ortiz .

A aquestes hores la Comissió està treballant. Auguràvem que esta Comissió posaria al descobert poques coses. Una ja ha sigut reconeguda pel senyor delaplaçadelportal, el qual admet que totes les obres tenen sobrecostos. Una altra és l'incompliment dels terminis d'execució de les obres, els quals puntuen a l'hora del Concurs, i que després se superen i no se sancionen.

Aquesta Comissió, ja es vora, no podrà catalogar les caixes de taronges que van venir del sud o del nord.

L'amistat i bona sintonia entre el rebedor de taronges, l'exdiputat i dirigent benissero i el senyor delaplaçadelportal, fan que als grups polítics locals se'ls estarrufen els escons, per allò que qualsevol dia eixim en els periòdics.

Mentre, a contracor, es facilita l'aprovació dels Pressupostos Municipals per a l'any 2016, sense que aquest document continga sustancioses diferències en millores socials i unes altres d'interès general, pel que fa a anys anteriors. Engrunes perquè els facilitadores s'agarren a elles com a justificació a la seua condescendència. La bona situació econòmica tan polida i el romanent (que paraulota!), no donen per a més. Els llibres de text i la paga dels funcionaris són les excuses del delapaçadelportal, per a urgir l'aprovació dels mateixos.

El grup Reiniciem, diu no, manat pel seu Forum Ciutadà.

Mentre, el delaplaçadeportal no té paciència i participa a la premsa els documents que la Comissió de recerca ha de revisar.

Se'ns informa que els dominis Web i altres miracles d'Internet, del delapalçadelportal, s'allotgen en servidors de la Trama Púnica.

Tanquen una sucursal bancària a Benissa, i ja van quedant menys. La gran quantitat de clients aconseguits per aqueixa Entitat, són manats a la porra, o siga, a Calp o Denia, si necessiten fer alguna gestió. Un abús més del sistema bancari i els interessos ganancials, enfront del servei públic.

L'olla de grills que és la Policia Local, explota. És el resultat, i clar exemple de la incapacitat i irresponsabilitat política.

Des de fa anys, es ve consentint i fomentant la marrullería i el socavament de l'autoritat. La desautorització a la prefectura, les oïdes sordes i ulls cecs a fets greus, l'escolta i protecció a camarilles i despitats, ha posat a dit col·lectiu en situació de guerra interna i mesurament de forces.

A punt de finalitzar-se l'única obra promesa i complida, el parc auxiliar de bombers: l'edifici. Falta la dotació de vehicles, equips i personal, llavors podrem parlar de finalització i promesa complida. I com a avís, Compromis proposa la retirada de plaques d'inauguració amb noms de polítics investigats per corrupció. Eixes vergonyoses plaques que perpetuen el tiratge de cadena del polític de torn, que tal sembla que és ell benefactor sufragador de les obres.

Mentre Joan de la Casa guanya el premi al millor vi ecològic de l’Associació de Sommeliers de la Província d’Alacant, es prepara el primer concurs d'embotits de la Marina Alta, es commemora el 8 de març, dia de la dona treballadora, és presenta la V Perimetral de Benissa, els de Reiniciem s'adonen que la carrera de presentació de mocions aprovades, no té un seguiment, són irrealitzables, o irrealizades, oblidades, paper mullat.

Però faltava la presència experta de la doctora Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Salamanca. Metge Especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Funcionària de carrera del Cos Superior de Salut Pública i Administració Sanitària. MBA en Adreça d'empreses. Professora de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Carlos III de Madrid. Màster en Salut Pública i Administració Sanitària. Màster en Gestió Hospitalària. La senyora Ana Pastor, que fóra Ministra de Sanitat, en l'actualitat Ministra de Foment (que pel seu perfil és el lloc actual el més apropiat), vinguera a anunciar la notícia, que de tantes vegades sentida ja és increïble: les obres de la Variant de Benissa s'iniciara el primer semestre de 2016. I estem en el mes 4 d'aqueix semestre.

El batall de la campana de l'Església parroquial, de tant donar-li al volteig general de campanes, es va eixir de mare i no deixá borni a ningú. El volteig era a causa que el delaplaçadelportal anunciava a l'Assemblea General d'Accionista de Benissa, SA, que sota la seua presidència, ferm timoner, el superàvit de 2015 era de 2.630.532 euros, per la qual cosa el romanent de Tresoreria és de 4.102.058 euros.

Aquesta última notícia és molt important, ja que el superàvit ha privat als benisseros d'actuacions en el seu benefici. El Tio Gilito està podrit de diners i l'única cosa que fa és explicar-ho i recontarlo. No es contempla el repartiment de beneficis als accionistes.

El Tir amb Arc serà una nova distracció a Benissa, esperem que en la rehabilitació de l'antic Escorxador Municipal no se'ns vaja el romanent.

I algú es pregunta on anirem a parar. Si el que va ser Secretari compartit entre Teulada i Benissa, que se li obri expedient, es jubila i eludeix l'expedient. Un funcionari de Benissa  expedientat  a Teulada, denúncia a un funcionari de Benissa, edil a Teulada. Si un sindicat policial denúncia a la prefectura, a la qual durant anys el delaplaçadelportal ha fet nul cas, escoltant xafardejos de ressentits i mediocres, així com, despitats de Benissa Impuls tractant d'embolicar la perdiu amb la participació d'algun edil interessat, millor amb el bou embolado en el programa de festes, Reiniciem denuncia la paralasis municipal per la no presència física, tan sol espiritual, del senyor delaplaçadelportal, i desconeixent el passat, no es queda arrere Compromis que qualifica la situació actual, del pitjor moment de la història en matèria de Personal, però podem dir-li a Ortiz que intervinga amb David, per si podem canviar l'hora de la processó, perquè tenim una timba a Bellita.

Vist el vist, ens quedem en Panama.

AL TALL