Benissa

dijous, 26 de novembre del 2015

Conan el Bárbaro i la Policia Local.

La Policia Local de qualsevol població és un departament complex, temut i tractat amb consideració extrema. Els alcaldes i regidors delegats, no se sap perquè, o temen o desitgen, a parts iguals, tenir al col·lectiu content.

La complexitat del departament es basa en la impossibilitat de tenir un control sobretot el personal, ja que l'horari de torns i 24 hores de servei impossibilita el control d'activitats o xafarderies. Dóna lloc a la creació de camarilles i grups que soscaven l'autoritat dels oficials o de la prefectura.

També és cert que açò no seria aixii si no hi haguera persones que anhelen poder sense passar per la legalitat, i solament ho fien al mamoneix i al bot de la pilota i que uns altres els coregen.

És cert que hi ha bons i pitjors. Sols es la creença de superioritat per un uniforme que els dóna la possibilitat d'imposar sancions, justes, i en alguns casos injustes, per la qual cosa tenen, alguns,  fixació sobre ciutadans caiguts en desgràcia, siga per animadversió personal o mania persecutoria.

Per a qualsevol ciutadà la Policia Local hauria de ser, la persona amiga, el suport proper, la seguretat de la convivència, En fi, la tranquil·litat de tenir a mà tot el necessari perquè allí on habita es pot viure sense sobresalts.

El personal del col·lectiu hauria d'interioritzar que no són jutges, pares castigadors, ni se'ls ha concedit autoritat alguna per a tractar als ciutadans com a xiquets o delinqüents.
El polític local, infractor i amb una vida privada, com qualsevol fill de veí, tem els coneixements que de la seua vida i família tenen en el col·lectiu.

No seria un problema si els membres d'aqueix col·lectiu tingueren la capacitat psicològica de comprendre i actuar dins del seu àmbit.


Però sempre hi ha en la vinya del senyor personatges que destaquen i que porten a ròssec un cor de ·”palmeros”, que per la seua covardia o mediocritat, es queden en açò, “palmeros”.

Ve al cas tot açò al fet que ens arriben notícies de la publicació, sense aprovació que sapiem, d'unes bases com de millora d'ocupació temporal, que no sabem si porten la intenció de convertir-se en la d'Inspector Interí Provisional.

Seria normal o no, no sabem, si no fóra perquè, indicis i manifestacions hi ha, aquesta plaça porta aparellat un nom escrit en tinta invisible sobre el paper, que es la voluntat dels gerifaltes Del Front de Joventuts i De les Basetes.

Per açò, un consell interessant per als dos responsables dels departaments objecte del rumor seria, que les paraules agradables a cau d'orella, no són suficients per a col·locar a Conan el Bàrbar al capdavant d'un servei d'una importància cabdal.


Com sembla, també, seria interessant saber perquè la seua aspiració a la plaça d'Intendent Principal de la Policia Local d'Elda, el 20 d'octubre de 2014, no va passar del primer exercici, consistent en “Prova psicotécnica-aptitudinal i/o de personalitat”. (Pagina web ajuntament d´Elda).
 El Senyor delaplçadelportal no és desconeixedor del tema. Sembla ser que una part del col·lectiu li comunica les seues inquietuds sobre aquest tema.

Sera que per a Benissa, aqueix pas, el de la personalitat, no és necessari. Ja està avaluat per l'amistat, el mamonix i la reverència?.
El mas segueix igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL