Benissa

dissabte, 6 d’agost del 2016

Pepe, la cabra de la Legiò i els Village People. (actualitzat)

La notícia és punyent. La cabra Pep, la de la Legió, es jubila. Després d'onze anys, passa al retir sense sou. Serà dels pocs alts càrrecs que es van sense cobrar.

Doncs bé. Visca la cabra de la Legió per molts anys.


Segur que va ser coherent en les seues accions i el lloc que ocupava. Va complir horaris. Va complir amb la seua comesa. No va enganyar, ni mentir. No va fer avergonyir ni posar vermell als legionaris. No va soscavar el prestigi dels seus superiors. Si d'una altra manera hauria estat, un rostit o fregit hauria acabat amb ella.


Però la incoherència és només cosa dels humans.


Dos exemples:


Un.


De gairebé tots és sabut que hi va haver maror al cos de la Policia Local. Diríem que s'ha produït un putsch, o serà més encertat, un cop d'estat.


Alguns regidors de tots els temps i de totes les ideologies els ha agradat, o han fomentat l'existència dels "pasapartes", generalment coincidia amb els que pels seus estudis, titulació o capacitat intel·lectual no els permetia l'ascens, o tenien comptes pendents amb l'objectiu a desmembrar. Durant mesos, mitjançant sentències judicials i opinions sensates, als despatxos es va conspirar i per fi es va arribar on es volia. Sabent-la lliçó (llegiu ordre interna), es prohibeix allò que s'ha practicat durant mesos, sinó anys. El temps dirà qui ha patinat en aquesta pista relliscosa. Qui pagara la patinada ?, tant se val, és un joc de poder, el poble pla, eixe al que tant s'estima.



"Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local.

TÍTOL II
CAPÍTOL II
Organització. 

Article 21
 

1. L'alcalde és el president de la Corporació i Les Següents compta amb atribucions:
......
i) Exercir la prefectura de la Policia Municipal.
..... "


-------------------------
L'equip policial dominant és amant d'exhibir la seua parafernàlia d'esposes, pistola i entorchaos. La notícia és que, s'estan realitzant controls per identificar els vehicles dels residents i en els pròxims dies facilitar-los un distintiu, i els permeti la identificació de veïnatge.

Entenem que la justificació és una mentida. El motiu únic és l'exhibició dels seus ports d'autoritat i frenar la lliure circulació, ja que la majoria de vehicles en circulació són de lloguer.


Els recordem que hi ha un padró de vehicles, des d'on es poden triar les dades, i oferir aquest distintiu i els que voluntàriament vulguin, el s'adhereixin al seu vehicle.


Però "els posa" tant un desplegament. Com si d'un atemptat es tractés, els agents van amb les seues ulleres de sol, la salutació seriósa, veu autoritària i distant que acolloneix, els atributs ben a la vista, pistola, porra, esposes, ....... Més que transmetre proximitat i seguretat, el sentiment és de disciplina i poder.


Dos.


Una concentració de càrrecs públics a l'estació de FGV de Benissa, per protestar pel tancament temporal d'un tram de la línia Dénia-Alacant. Càrrecs amb sou i responsabilitat provincial i local. Càrrecs que saben de què va el tancament. Càrrecs, perdent un dia de gestió per mentir una vegada més.


I no passa res. Seguim prenent, un pot o dos. O si hi ha en supositori, millor.


Per a alguns tot és com una foto al Village People, un carnaval, com una foto inaugurant alguna cosa inexistent, com protestant per una cosa que és conseqüència de 25 anys irresponsabilitat pròpia.

I aquí, el general, prenent del pot.


Hem arribat a tal extrem entre els polítics de primera, o de quarta divisió, que qualsevol cosa és factible de treure-li el doblec i donar-li el color apropiat al seu propi interès. Burlant-se dels seus administrats, dels que saben de què va, i d'aquelles persones de bona voluntat que encara creuen en el que diuen. I això és una roïnesa. És deshonest.


Els Village People en compte de fer-se la foto de pirata, indi amb plomes, de arlequí, de víking, de mag de circ o de Pepa Pic en una sala, bé podrien haver portat les seues disfresses a l'estació de FGV de Benissa. La farsa podria haver millorat acompanyada de la cançó "Macho Man". Amb cossos de gimnàs, o tant dóna, disfressats o de vestit i corbata o modelet amb pentinat lleoní.


La realitat és la següent:


Després de les millores del tram Altea-Calp de la línia de FGV, coberta durant aquest temps amb autobusos, li toca el torn al tram Calp-Dénia. Les obres de millora es refereixen, entre altres, al sistema de seguretat i frenada.


En el tancament Altea Calp no vam vore a ningú.
I ara amb això i una foto, demagògia al cant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL