Benissa

dimarts, 7 de setembre del 2010

El FORUM LES MARINES planteja en el seu web un debat sobre les rotondes en Les Marines.


amb la col·laboració de delaplaçadelportal




LES ROTONDES DE LES MARINES

Versalles o museus a cel obert?

Cada dia una més. Cada dia un accident, o quasi. Els conductors sense saber inclús, com es circula per elles.
Les rotondes s'han convertit en una plaga. A cada pas s'ha construït una. Els semàfors han desaparegut.
Ara, no cal esperar a res, un es tira a la piscina redona, literalment, i que no ens passe res.

Els conductors haurien de ser informats per la DGT, de com han de fer ús de les mateixes i quals són les preferències i l'orde de circulació en el seu interior. No es té el més mínim coneixement.
Segons la DGT, en les rotondes es produïxen almenys del 5% del total d'accidents amb ferits i del 2% dels morts produïts a Espanya.

El tema de hui, no es proposa debat sobre la perillositat o no de les rotondes.

Hui volem proposar per a la reflexió, el balafiament que suposa l'engalament de les rotondes.

Pareix que s'ha obert una carrera per a competir en grandionsitat atreviment, i pompositat. S'estan instal•lant, dubtoses obres d'art o “inexplicables artefactes”, que nigu sap interpretar i que els ciutadans bategen jocosament. Per exemple “la pantera rosa” i “el parotet” a València. La de la garrofera, l'olivera, la barca, els dofins en Xabia. “El manolito” a Benissa.

Si la cosa seguix així, els ajuntaments haurien de plantejar-se la formació de Comissions de Rotondes o Comissions de rotondes per a l'art i la cultura. Les dites comissions s'encarregarien d'informar i plantejar el tipus d'artefactes interessant per al gaudi de la població.
Considerem que els residents de les zones d'ubicació de la rotondes, haurien de ser consultats, sobre les obres a realitzar, ja que patiran del monstre instal•lat, per a tota la vida. Caldria plantejar-se la conveniencia de canvis en la concepció de les redones com a espai cultural i lúdic.


Les “obres” exposades de vegades no són tals, es deuen a un disseny de l'enginyer, i poc mes.
N'hi ha cobertes de material dur, formigó imprés, i amb algun punt verd. Altres són un el verger, amb gespa i plantes de característiques tropicals, que suposen un gasto energetic , aigua, llum, personal municipal per a l'adecentament i manteniment del monument. La redona que incorpora plantes no autoctones, produïx un gasto de funcionament que alguns ajuntaments renuncien a posar en marxa les dites instal•lacions, i amb el temps queden fora d'ús.

Les ultimes redones de Dénia i la plantació de palmeres, fa bellugar en les nostres entranyes, la impotència i el desesper de veure que les inversions realitzades no són ni amb molt, de l'interés general. El balafiament realitzat pels ajuntament i com a exemple, el realitzat pel govern local de Dénia, amb els fons del Pla E i l'escàs Pla Confiança, són suficients per a demostrar, la improvisació, en l'elecció d'actuacions i l'execució d'obres d'escassa o nul•la necessitat.
La sumptuositat d'algunes rotondes, són cants a la pilotada i rajolada perduda, i que inclús esta arrelat en els polítics, dissenyadors i artistes.

El canvi de tendència, cap a la construcció de rotondes, on espais amb verds autòctons coexistisquen amb farciments de graves, gespes artificials o succedanis procedents de pneumàtics reciclats o altres, seria al nostre entendre la millor col•laboració amb el medi ambient i la reducció del balafiament compulsiu que han caigut els ajuntament, realitzant obres o infraestructures elitistes que el seu posterior manteniment reduïx el marge de maniobra econòmica.

delaplaçadelportal 8.09.2010

Convidem a tots els nostres amables i pacients seguidors, a registrar-se en el FORUM LES MARINES i participar en este debat i els molts i interessants que té oberts el Forum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL