Benissa

diumenge, 25 d’agost de 2013

PAGAR LA CONTRIBUCIÓ. Contribució a què?.


El poble del que és alcalde el diputat provincial de cultura, rep als seus visitants amb un monument denominat Estàtua de la Llibertat, obra de Salvador Soria (València, 1915-Benissa, Alacant, 2010).

L'Estàtua de la Llibertat comença a mostrar els pelats i l'oxidació, pareix que senyala la degeneració de l'esperit democràtic i solidari en el qual estem immersos.

Oxidació. Abandó. Pobresa. 


Sense mida, a tot luxe, hi ha diners, els meus
SUMA-Gestió Tributària ja ens ha remès, al costat del trimestral rebut d'aigua potable, el temut rebut de la contribució.

Després de realitzada la revisió fa alguns anys, produint-se una pujada de l'impost – IBI, i una significativa progressiva pujada en els pròxims anys, les gestions promeses per l'alcalde no s'han plasmat en fets concrets. 

Una més, una paraula incomplida més.


Enguany, com els anteriors, amb la seua pujadeta, una mica molt més car, ens recorda el discurs fàcil de un torero cap al burladero, burladero públic.

Si ja va ser en el seu moment un “atracón” provincial la creació de l'entitat SUMA-Gestió Tributària per al poble de Benissa, àdhuc amb l'excusa del frau del recaptador, la cessió del cobrament dels impostos municipals i el d'aigua potable (amb el sucós tant per cent de la facturació), la revisió i aplicació de l'IBI, són un vertader cant a la impotència-incompetència política de mirar per l'economia del ciutadà i el màxim rendiment dels seus impostos, sense socarrar-los.

Estaria be conèixer quanta és la comissió de SUMA-Gestió Tributària, comissions i despeses que serien innecessaris, ja que l'Ajuntament tenia i té la capacitat d'assumir aquesta gestió. La condició de diputat provincial de l´Alcalde, resta més que suma a l'hora de revertir els beneficis de SUMA, clar exponent de la formació d'ens duplicatoris i que amb el xantatge han copat i trauen benefici com empresa privada. 


 La repartició de beneficis, després, depèn del pes polític dels diputats i el color polític de cada poble, produinse un xantatge, si eres de SUMA o no eres de SUMA. Del govern o de la oposició.

Diem que resta la condició de diputat provincial de l'Alcalde, perquè els seus dubtes són acallats per càrrecs, vehicles “senzills”, xofer, “indemnitzacions” escandaloses per la seua duplicitat, i mínimes subvencions per a Benissa, que el gran públic desconeix, i són en quanties que no excedeixen el 40% dels projectes. En els últims anys són poques i d'escassa i pírrica quantia, venent-se al ciutadà com un assoliment, quan solament es retorna una irrisoria part.


Però el cas sagnant està en l'Impost de Béns Immobles IBI.

Una. Que no tots els immobles paguen aquest impost. Per què?. Perquè mai la seua revisió l'han realitzats tècnics municipals. Si el contracten a voste, senyor  a realitzar la revisió d'Albalat dels Tarongers, haurà de conèixer on està la població?. I conèixer el seu terme. I tenir idea del que fa. Pues aixo. Entes?.


Carrer Tramus, tot un exemple.
Dos. Bé, i on?. On se suposa que el ciutadà que viu en el carrer sant Josep, l´Amarant o el exemplar carrer Tramus (on els baixos dels cotxes rasquen, pareix un tobogan, amb poste electric i ramera de pi), o qualsevol de les partides rurals notarà que la seua aportació s'ha traduït en inversions i millores?.
Carrer l´Amarant

Sonroja avui que la partida Fanadix  o el horrorós nom de Benissa Costa, siga la imatge de l'abandó i la poca inversió en infraestructures i serveis.  Doneu-vos un    passeig.

Deia algu,  que de Calp a Moraira, On està Benissa?. I l'accés i senyalls a les precioses cales?.

Els camins rurals. Certs carrers i voreres de la població. El carrer sant Josep al principi i al final, un vertader drap descosit.

I mentre, SUMA-Gestió Tributària ingressant, calculem, la no menyspreable suma d'uns 600.000 euros, per premi de cobrança dels nostres impostos.

I ull, no s´ensopeguen amb les rajoles de l´avinguda Ausias March i del carrer Valle Inclán.

1 comentari:

  1. Tolo, podries proposar que la pintura de la Estàtua de la Llibertat fora de verd "fosforito". Seria visible des de qualsevol lloc i ser populars pel detall.

    ResponElimina

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL