Benissa

dilluns, 8 de juny del 2015

Primer gest


És un gest important el que els grups polítics PSOE-Compromis i Ciutadans accepten un plantejament del grup Reiniciem Benissa. És un gest de voluntat d'acord i de voluntat d'enteniment.

Un pacte de tres o de quatre, haurà d'arreplegar.

Primer, allò que és coincident entre tots.

Segon, allò propi de cadascun que puga ser assumit per la majoria. 

Tercer, deixar allò propi on no hi ha cap coincidència ni majoria.

És de calaix. Hem perdut uns reglons per a dir alguna cosa obvi. És cert. Però s'oblida.

Per a un bon enteniment, hauran que flexibilitzar rigideses de codis, ordenes de més amunt i aspiracions que no són compartides. 

Deixen-se de qui serà alcalde. Procuren pactar que actitud ha de tenir l'alcalde envers Benissa i envers vostès que ens representen. No convertisquen en competició els seus llocs i col·locacions. Siguen humils i generosos. Es van presentar para servirà el seu poble. Facen política gran en les institucions supralocales, siguen ací, del carrer, del poble, del partit únic, “De Benissa i per a Benissa”. 

Mediten abans de fer manifestacions fora de lloc o contra aquells que són els seus socis, intenten pactar cada dia dels quatre anys, faran una Benissa més humana, més solidària i mes prospera. 

Si estan pensant que qui siga l'alcalde, dins de quatre anys, si es fa bé, serà reelegit, ho serà gràcies a tots que ho han fet bé i éste haurà de reconèixer-ho.

 No és cert que es van presentar per a millorar Benissa?. O ho va anar per a ser alcalde?. 

Recorden allò que no els agradava de l'anterior etapa.

No repetisquen errors sabuts.

I sobretot, ningú és més que ningú. 

Creguen-ho, el pecat que s'adquireix en el lloc que ocupen, és creure's que la seua investidura porta la saviesa inclosa en el lloc, com tocats per l'Esperit Sant (alguns no sabran qui és aquest Esperit). Ja saben de tot i opinen sobretot. Abans de prometre, acordar, acceptar, vegen que diuen les lleis que regeixen la seua representació i la llei i procediment de la seua presa de decisions. No és ara vull açò i ja. 

La voluntat se'ls suposa, el coneixement de la normativa no ha sigut acreditat, però se'ls ha aprovat amb un 5. Facen un esforç perquè dins de quatre anys acrediten un 10 en realització i un 10 en respecte a les normes.

I si creuen que no va a funcionar i va a acabar com el rosari de l'aurora, deixen-ho i treballen des de l'oposició. Però ací ho tenen cru, l'equip local té avantatge, el cap és Pichichi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL