Benissa

dimecres, 1 de febrer de 2012

Senyor Alcalde de Benissa.

          Senyor Alcalde:
        
          Es veritat?
Es veritat?, la notícia de que: Benestar Social amenaça de tancar el centre d'ancians de Benissa per «falta d'higiene» i que l'única infermera atenia als 64 usuaris que tenia el centre, en el que tampoc hi havia metge ni fisioterapeuta. Es veritat?. Perque ens ha arribat, després de més d'un mes de rumors per la població.
La paraula Asil a Benissa és, per als majors, Bellita i Era del Torrater. És la casa on s'acollia als pobres i desemparats de Benissa, s´els donava recer i protecció. Els benefactors de la dita causa, van donar el seu patrimoni, quantiós, per a eixa missió. Van confiar la seua administració als què consideraven serien els millors, els màxims representants en la població. L'alcalde, el rector i els familiars dels donants.
La pitjor notícia que un pot conéixer és la que es referix als xiquets i ancians. L'abandó és maltractament. I si com es diu, l'incompliment era gravíssim, fins al punt que segons se'ns diu, és possible que no es puga arribar a complir amb totes les exigències de Benestar Social, ¡com serà la situació de lletja!.
En una novel·la de Dikens, del segle XXI, pareix que viuen els ancians de la Residència d'Ancians sant Joaquim i santa Anna.
Benissa, es una població on amb les notables donacions de rics ciutadans, s'han constituït fundacions per a complir les seues voluntats de clars fins benèfics, en aquet cas, pareix que no han sigut del tot diligents en esta missió.

Si ens dirigim a voste, és perquè representa als ciutadans de Benissa, com a Alcalde i també com a patró de la Fundació.
Senyor Alcalde, senyor patró, diu voste, que "des de 2007 portava demanant millores en el servici i inclús va assegurar que va portar als seus companys en el Patronat d'eixa Fundació a veure altres centres semblants i que «molts dels objectius que es van marcar al principi no s'han complit»". Des de 2007, demanava, a qui demanava voste?. No és voste Patró?. Exigisca, senyor. Exigisca, senyor Alcalde.
Des de 2007, no han tingut vostes cap reunió, per a exigir les millores a qui tinguera confiada la gerència?, o a l´administració executiva del centre?. Podria demostrar que això es reflectix en les corresponents actes de les seues reunions periòdiques?. On esta el gerent ara?. Que fa una nova persona en la administracio?. Hi han responsabilitats?.
I ara, veiem que ha manat voste a les brigades municipals perquè realitzen treballs, no sabem de que i si son competens en eixes tasques. I que sapiem l'Ajuntament no té res a veure en eixa Fundació. És voste qui ha de veure, i si cal realitzar els treballs que siguen, serà la Fundació qui els costege, amb els seus, se suposa quantiosos recursos.

No hi han recursos?. Els recursos, no estaran en obligacions de la CAM?, o en especulacions amb el parimoni?, o, ho han dilapidat enfront dels seus nassos?. Pot ser, sera que s'ha dedicat mes diligencia amb les successives vendes de patrimoni, o era eixe el seu interés prioritari?. Els vells, a qui protestaran?. Pobres ancians, que trista soledat i abandó.
És trist que, per la incompetència dels que tenen confiada una Fundació de tutela i protecció de persona majors, el vell clixé de "Asilo-moridero-abandono", siga vergonyosament actual.
Per això, senyor Alcalde, no estaria de més, que voste com a patró, exigira una regeneració del Patronat, una entonació publica de "mea culpa" dels actuals components, inclòs voste, no llançant les culpes als que voste diu va demanar. Perquè és voste un d'ells, senyor.
Tenen és les seues mans la possibilitat de solucionar la situació. I no sols la del Centre, si no la de la seua funció en esta historieta vergonyosa de la Benissa negra i de temps de Charles Dickens.

Però no crega que no pensem en el paper del senyor rector, que suposem assistix als residents, i veure, veuria, o és tan normal el binomi?, vell-desatencio, vell-brut, vell-al racó.
Els ancians no es mereixen tant d'abandó. Primer, que gratis hi ha pocs i en tot cas, suposem, s'estarà a l'esperit de l'acta fundacional. I segon la Fundació i Benissa no es mereixen eixe sant Benet.

Atentament,


Alguns que volien portar als seus pares un rato allí, pensant que havia de tot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL