Benissa

divendres, 5 de desembre del 2014

“Els que no saben que passa en Benissa són vostès"

No és la valentia la millor virtut del Senyor delaplaçadelportal. 

El Ple es va anunciar com a Ordinari. Pel que constava en l'Ordre del Dia:

1r – Lectura i aprovació , si escau, de les actes de les sessions anteriors. Acta de 5 de novembre de 2014. 
y

10é – Precs i preguntes.

La naturalesa del Ple es va canviar el dia anterior, a Extraordinari. Amb aquesta jugada, el Senyor, assistit del flamant “no se sap si prendrà possessió de la plaça”, es lliurava dels punts anteriors. El poble no té la paraula. Jo la done quan vull. 

Frases a emmarcar: 

“Els que no saben que passa a Benissa són vostès”. El Senyor delaplaçadelportal dixit. Som a Benissa, a part del Senyor i els seus greixats “cabotaes”, uns rucs, ja que les activitats programades són tantes que és una obvietat enumerar-les. La resta, ja saben, sou uns destructius i malèfics opositors, que solament volen enfonsar Benissa.

- El senyor Frontissa no té res que dir?.-

“I a vostè que li importa”. La frase, desconeguda i poc usada, l'extraiem de l'excel·lent, llarg i ben raonat discurs amb el qual el Frontissa, no ens va delectar. La frase val tot un discurs. Una declaració i confessió. Aquesta va ser la contestació a la pregunta realitzada des de la zona del galliner, o está la xusma o racó dels vilans.

La gran sensació?.

Els posats amb una aparença al General Charles de Gaulle, braç a dalt, braç a baix, afirmant que lluitara fins a l'últim moment perquè es realitze el projecte. 

Sí, molt valent, allí enfront del públic, unflat de si mateix i ferri. Allí, assegut, en un Saló de Plens ocupat pels seus benvolguts treballadors, diu que farà. Però, i va perdre la seua memòria?. De la seua promesa de viatjar a la Moncloa, té ja l'hora?. Han passat quasi quatre anys.

Promeses falses, paraules encadenades i buides:

- Pla General pendent. 
- Sentencia d´interessos IES i Casa dels 100 vents. 
- Presentació de maquetes Ajuntament en el solar de les escoles velles Pare Mechor, Caserna de la Policia Autonomica. 
- Presentacions propagandístiques: Hospital sud Marina Alta. Parc de Bombers. Gossera Teulada-Moraira-Benissa. 
- Obres mai finalitzades o desaprofitades: Pista d'atletisme, Moli del Quisi, Casa dels Calcides, Casa Abargues, Taller d´Ivars, antic Josep Iborra, Llotja, Cases de la Purissima, Seminari Francisca ....

La presentació i justificació del Pressupost i les seues conseqüències, com sempre,  va ser una incongruent cadena de paraules, que no diuen res i diuen molt. Que volen enganyar a els qui estan al corrent del compliment del Pressupost.

Un pressupost per a després modificar. Tallar. Llevar. Posar. Incomplir. Donar. I en any electoral, és de calaix, que l'hereu de la poltrona delaplaçadelportal passara la mà per la paret.

Total, tots sabem el treball que porta la seua elaboració. És substituir les xifres de l'any passat, i suma  dos o tres euros. Si es preveu despesa, deixem partida oberta.

Inversions?. - Dóna'm una idea que les meues són de bomber.

Com sempre tot perfecte. Pressupost 2014 amb superàvit. Un aplaudiment. 

Diga'ns on va invertir.

La intervenció de Compromis, clar i ras. El lloguer del local de la Costera del Povil, que li costa a l'Ajuntament cada any?. Que podríem fer amb açò, mantenir tres famílies?.

La interveció de CIBE, amb un to de veu molt clar, molt realista, el sí, proposant deixar els pressupostos sobre la taula o prorrogar els de 2014. Al cap i a la fi, és possible que no ho gestione el Senyor a partir de juliol de 2015. 

Seguiria el personal que vol acomiadar, els de confiança per prorroga del Pressupost i els interins. És fals que se li desestabilitzen els Pressupostos.

PSOE, sabent el que diu. Aquests pressupostos no necessiten polítics, ni Alcalde. Per a rodar i el dia a dia, “amb els funcionaris bastaria”.

Per a què? pagar Alcalde i regidors amb delegació i sou. Per a gestionar què?. Després s'avorreixen i es van amb el primer encantador de serps que passa, els porta de gambes, paelles, missa i belles companyies, per a acabar contractant una web propagandística totalment inútil.


L'oblit en la votació, del senyor delaplaçadelportal, d'una vegada votat el sí, oblidar-se de preguntar els vots en contra, retrata al personatge.

L´importa un caxirulo l'opinió dels altres, aconseguit el sí, amb l'ajuda de qui ha estat tan lluny de tot, solament de la nomina, el despatx i l'assessora amb permís per a fer negocis privats en seu publica.

Si la contestació a la falta de Pla General és que “no s'ha assabentat que el futur no és la rajola”. Sembla que ell ho coneix.

Recordar-li al Senyor, que per la prepotència i l'oblit de comptar amb qui li van donar la seua confiança, van acabar el seu mandat els seus antecessors en la poltrona delaplaçadelportal.

A ell ja li queda ben poc. 


I per ultim, creiem que una vegada amb el Pressupostos i manifestada la voluntat ferma d'acomiadar als dos assessors i tres interins, havent opcio i possibilitat de mantenir-los, no és una altra cosa que aprofitar la situacio per a fotre fora  persones molestes. 

Sí, ho afirmem, ja que no hi ha informes que justifiquen tal, i avançant aquesta decisió, i sense comptar amb els qui els havien de fabricar aquests informes, a l'ordre o a la carta, és doncs, tota una prova.

I dues observacions:

Per més que alce la veu, no done la paraula al poble i es crea en la certesa absoluta, té més rao o esta més encertat.

No han entès que en el càrrec va iclosa la critica, que se'ls demane explicacions i que se'ls faça arribar el malestar o la disconformitat amb les seues decisions.
 

Faran bé en transmetre açò al seu entorn familiar, amb la finalitat d'evitar enfrontaments tals com el protagonitzat per un familiar de l'equip de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL