Benissa

dissabte, 17 d’octubre de 2015

DIN A3 i "Chivos expiatoris".


- Paquita, que passa, que diuen que en la Plaça del Portal hi ha uns que insulten, calumnien, difamen i trauen fotos privades del Senyor delaplaçadelportal, en les hores que no és Senyor delaplaçadelportal. I es fiquen amb la família de no sé quin frontissa?.

- Ai !!!, filla. Tenim un disgust. Que disgust. No t'ho pots imaginar.

- Xica !!!, Xica !!!. Ara et faig un Aigua del Carmen i m'expliques.

- Gràcies, gràcies. Ai, senyor, quin disgust. Puríssima Xiqueta!!!.

- Tranquil·litza't, i no begues tan de pressa, solament et done un got, que després  t´enchispes i no t'entenc.

- Doncs mira, resulta que la meua filla i uns amics, com no tenen ni ofici ni benefici, es dediquen a escriure reportatges sobre personatges imaginaris d'aquest poble. I com la premsa del cor i la  tafaneria esta tan de moda, per a no seguir eixa corrent s'han centrat en la política podrida.

- Sembla ser que algun personatge s'ha vist retratat. Ai !!! filla, i ara resulta que vol el Senyor delaplaçadelportal enviar-los en un DIN A3 (serà un gall d´indi), per a dir-los que siguen bons i que es fiquen amb la seua puríssima mare, i una  d´elles soc jo. Que no li retraten en les hores quan no és Senyor delaplaçadelportal, encara que siga enmig de la plaça, i no traguen fotos que un dels de la Cabotá, paladin burleta té (tenia) com a públiques en el seu Fatebooko. Ai !!!, senyor, aquests xiquets. Quin disgusts.

- Paquita, aixo es patir per els fills!!!, sempre han dit que contra els teus majors no vages. A ningú li agrada que li fotografien els seus defectes, timbes i farres.

- Si, Consol, filla, però si no vols pols no vages a l'era.

- I que volen, es van a posar horaris de quan són públics i quan privats?.

- No. Ara, tot a les bones. No, no. Solament vol saber qui es, o qui són. Solament per saber i poder tallar-los els cordons.

- Ai !!!, si els tallen els cordons, mocasins.

- Però filla, açò no és el pitjor. Resulta que un, molt ofès, exagerant, diu dels seus companys “chivos expiatoris”. No vol insults i califica als altres de “chivos”. I espies.

- Ja sé de qui parles. Deixem doncs de parlar d'ell. I et tranquil·litze. Eixe il-lustrat no sap què vol dir “chivos expiatoris”, com tot, ho acobla al seu curt entendre i interès.

- Dona!!!, però de “chivos” entendrà?.

- Sí. Això sí.

- Paquita, ves a casa i tanca la porta. Revisa tota la paperassa d'eixa filla teua i fes una fogata. Els homes de Harrelson en qualsevol moment apareixen amb un DIN A·3, amb la relació de noms dels criminals. 

- Xica, Consol, si venen dire que jo soc delaplaçadelportal.

- I jo, Paquita, jo dire que soc delaplaçadelportal.


"Macarthisme" de mig pèl.

I a tots els col·locaran en una pira en la Plaça del Portal.

I en el pulvinar, el Senyor delaplaçadelportal, acompanyat del seu soci, fara la senyal del "pollice verso".

En el podi, els del grup TiC (Tragaderas i Cabotá), cabotá, cabotá i  cabotá.

_____________

·        EL ASESOR
      
      “Chivo expiatori”, és la denominació que se li dóna a una persona o grup d'elles a els qui es vol fer culpables d'una cosa del que no són, servint així d'excusa a les finalitats del inculpador.

·       
DIN A3: Format del paper estandarditzat, tractant d'aprofitar-ho al màxim, de manera que es malgaste el mínim possible.

El plec de paper fabricat mesura 1 metre quadrat i la mesura dels seus costats guarden una proporció tal que, dividint-ho al mitj en la seua longitud, cadascuna de les meitats segueixen guardant la mateixa relació entre els seus costats que el plec original. Perquè la mesura dels costats complisca aquesta propietat, han de guardar una relació particular. Si nomenem X a un costat Y a  l'altre:


      En la sèrie A, la seua base (format A0):
• Té 1 m² de superfície
• El seu costat menor és: = 0.841 m = 841 mm
• El seu costat major és: = 1.189 m = 1189 mm

El DIN A3· mesura : 297 mm × 420 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL