Benissa

dissabte, 19 de desembre de 2015

Pren i calla!!!.


Antigament l'Ajuntament feia ús de la premsa escassament, per a anuncis de concursos o convocatòries, complint amb el principi de publicitat en la contractació, principalment d'obra pública.

Va nàixer un butlletí municipal en temps de l'alcalde Pepe Tent, amb la pretensió d'informar periòdicament al ciutadà de les actuacions de l'Ajuntament en les seues diverses competències. El butlletí informatiu municipal "Riu-*Rau" va nàixer amb la idea de mantenir una periodicitat.

Sí que va ser així durant un temps, fins i tot, en algún momento, la qualitat dels seus continguts era apreciable.

Quan aquest conte de fades de la democràcia va començar a descompondre's gràcies a la egolatría de l'emperador municipal de torn ( tres a Benissa), els butlletins es difonien en èpoques de crítiques o preelectorals. Els continguts eren vertaders catàlegs d'actuacions encertades. Era un acte “Botafumeiro” per a l'inquilí de la poltrona delaplaçadelportal.

Va perdre el seu encant i la idea d'informar i participar al ciutadà de l'activitat municipal.

En els últims anys, l'auge en Internet dels periòdics digitals, xarxes socials, blog's públics o privats i la facilitat amb la qual arriben al ciutadà inquiet, ha suposat per als polítics municipals un vertader repte.

La creació d'un gabinet de premsa d'alcaldia dóna idea de la importància que se li donava a l'assumpte.

Del "Riu-*Rau" mai més es va saber, i davant l'existència de mitjans crítics i incòmodes i per a contrarestar o únicament “fagocitarlos” no hi havia, ni hi ha, una altra forma més efectiva que comprar-los..
 

                                                Així, usant dreceres, i per a complir la rimbombant parrafada que segueix sobre les condicions de foment de la competència en la contractació pública, "consistent amb els principis que informen la pròpia normativa sobre contratación pública, a saber: la llibertat d'accés a les licitacions, la publicitat i transparència dels procediments, la no discriminació i igualtat de tracte entre els candidats, la búsqueda d'una eficient ús dels fons públics mitjançant l'exigència de la definició prèvia de les necessitats a satisfer, la salvaguarda de la lliure competència i la selecció de l'oferta económicamente més avantatjosa", es va tirar ma  d´alternatives a contractes que permeteren a l'Ajuntament obtenir béns i serveis que podríen ser contractats eludint aquests principis, tals com: els Convenis, els procediments restringits o negociats o tramitacions d'urgència.

La notícia informe publicada en el mitjà digital Infobenissa sobre el repartiment del pastís de la contractació publicitària de l'Ajuntament de Benissa, deixa bé a les clares quins són els mitjans comprats, quins els usats quasi obligatòriament per a publicitar concursos i licitacions i quins no s'han pogut comprar.

És més, a sobre eixos mitjans díscols han plogut pressions i amenaces vetlades o, simplement represàlies disfressades. Lligen-se, acomiadaments o supressió de llocs de treball amb persones o familiars, ús dels mitjans públics davant suposades difamacions o altres suposats delictes contra l'honor.

Gastar 64.000 euros, més un gabinet de premsa per a fer arribar al ciutadà els assoliments de l'Alcalde i el seu equip de govern, dóna idea del balafiament. 

Si s'han fet actuacions en bé de la comunitat, ciutadà, poble, a Benissa, no ho veu el ciutadà?. No ho nota? És ximple el ciutadà?.

O és que és necessari tapar errors o capritxos perquè la fulla de serveis de l´apoltronat Senyor tot siguen encerts, virtuts i lloes.

Vegeu un exemple del tractament de la notícia de la gent desplaçada i les despeses del viatge a Brussel·les de "la cort del faraó" de la Diputació per a la Cerimònia de la signatura del pacte d'alcaldes pel canvi climàtic.

Para firmar, 6 tios.
  
La Marina Plaza

Infobenissa

Diari INFORMACION

  Els altres de la llista de subvencionats no diuen res.

Crítiques, no. Lloes, sí. 

I pages esplèndidament de la butxaca d´un altre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL