Benissa

dissabte, 19 de setembre del 2015

Limosnetes


Almoinetes

- Ave Maria Purissima. 

- Sense pecat concebuda.

- Bon dia ens done Déu, germà Manuel.

- En Déu confiem germà Abel. Molt matiner heu sigut avui.

- Germà Manuel, els nostres fórums ens mandaten, les linies rotjes de dedicació i austeritat. I hem vingut a complir davant l'altar de santa Benissa Impuls, esta santa tan nostra, neta i endreçada, amb la nostra ofrena de renúncia a percebre indemnització per assistir a les seues novenes.

- Em sembla molt lloable, germà Abel, però el nostre Gran Maestre Ximo, ens mandata predicació i missions, encomanant-nos a la santa Fe del Puig. Hem de traslladar la fe en el seu govern i la col·laboració de l'Ajuntament i la Dipu en les polítiques de la Generalitat.

- Confiem doncs en què la Iberdrola no talle el subministrament i es apage la il·luminació de les bombetes d'ambdues advocacions.

Eixint, amb la capa i el barret de tal manera col·locats que amb prou faenes si se li reconeixia, Joanbatiste abandonava la capella de la Verge del Perpetu Mandat. La seua posició dins del ramkin caciquil de Benissa, des que accedira a l'alcaldia, havia pujat al tercer lloc. Açò li feia directament devot d'aquesta advocació. 

- Germà Joanbatiste!!!. Tan primerenc, pregant o resant?.- preguntá cortesament el germà Manolo, pertanyent al gremi dels que passen fam.

- Vinc de presentar la meua ofrena a la Verge. Les meues indemnitzacions les he ficat en la guardiola del cap axinat, per als pobrets de Síria. A veure si els manen a les Malvines.

- Açò, açò, a les Malvines. Molt bé Joanbatiste. La meua esposa està redactant un protocol detallat, i en roman paladino, perquè els vilans i la baixa estofa d'aquest poble entenguen l'escala social i el lloc que ocupa cadascun.

Sermonejaba, com sempre sense connexió al tema, des de darrere de la columna de l'altar de sant Marioneto en La Corda, el segon en l'escala cqciquil de Benissa i actual president del consell de cacics i màxims aportadores de res. Fra Graneres.

La Verge del Compromis tenia l'altar ple de flors. Correcaminos Tro Tro s'havia avançat a tots. Tres mocions per al pròxim ple. Una per a Joan, una altra per a Pere i una altra per al qual parle primer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL