Benissa

dissabte, 24 de juliol del 2010

A Benissa, mes policies locals, mes oficials, mes ... ?

Bona, molt bona la fotografia on es presenta la notícia dels canvis en la plantilla de la Policia Local de Benissa.
Es dóna compte de la incorporació de dos nous agents, i l'ascens a oficials de dos agents, ara ex agents.
Perquè bona, molt bona?.
Que els anem a comptar. Les nostres informacions des de Benissa, i el que hem vist publicat temps arrere, no presenta cap dubte. Pareix que de collar canviaràs, però ...
En tots els ajuntaments, les plantilles de la Policia Local són polèmiques. El control del col·lectiu és complicat, ja que qui aspire a tindre eixe control, Inspector en Cap, o similar, hauria de treballar, o estar en el lloc les vint-i-quatre hores del dia.
Hem conegut en la comarca, en temps passats, plantilles que han assetjat al regidor de torn, han forçat decisions i acords abusius, i que han fet del seu lloc una plataforma de control de certes situacions o grups de ciutadans.



Les mateixes plantilles, estan dividides en grups o famílies de lleialtat. Afins en els seus mètodes. Ens aporten proves d'assetjament a companys-es que han tingut que trasaladarse, perquè la seua vida allí estava escrita en pamflets, panys de taquilla amb silicona i insults via ordinador.
Llegíem en Apuntes desde Benissa, que les seues actuacions emulen, creiem que de forma patètica als "harrelsons" "Swats" o "Marine". Patètica, perquè creiem no es corresponen les actuacions "Sèrie Americana", perquè ni Benissa, ni cap població de la comarca, és, ni de lluny, molt lluny, Miami, NY o San Francisco.
Hui en la fotografia veiem a dos nous oficials, ex agents ara, als que se'ls haurà d'exigir un plus de compliment i efectivitat. Suposem que cal felicitar-los, i així ho fem.
Però, no obstant al que s'ha dit, si no ens falla la informació, un haurà de donar solució al problema de la doble direcció del carrer Calp. És la seua responsabilitat exigir que se sancione, fins a l'extermini, la practica d'aparcar en zona prohibida, interrompent el pas en un carrer estratègic. I pel fet d'accedir a un bar que porta el nom del flamant oficial.
L'altre agent, natural de Benissa, hauria d'aconsellar que les practiques dels agents foren acords a la categoria criminal d'esta població, tan volguda i tranquil·la de la Marina.
Per ultim, ens fem eco que a Benissa, troben a faltar aquells agents familiars, que encara que tenien molta informació dels seus conciutadans, mai se servien d'ella. Familiars, si, que tenien un tracte familiar amb el ciutadà, que no era necessari que foren nascuts a Benissa. En esta població sempre s'ha sigut molt acollidor del recent arribat i critic-envejós de l'habitant establit.
Els agent de la Policia Local, es sap que estan, perquè munten
una parafernàlia de dispositius de control, sempre en les entrades-eixides de la població.
Però, exceptuant la plaça, on l'agent etiquetat fix, fa el que sap, per la resta de carrers del nucli urbà, diem, serà pujats al vehicule, perquè el que és a peu, fa anys que no.
Fa temps que es va perdre l'autoritat en la plantilla de la Policia Local de Benissa, per part de l'alcalde i els regidors que han sigut d'eixe departament-servici?.
Esperem, assentats, clar, i veurem si hi ha evolució positiva o continuem esperant que el conflicte, deixa de rebotar en ciutadà, i com en una pel·lícula de Don Camilo i Pepone, al final s'arriba a un bon servici a favor del CIUTADÀ, que és per a qui treballen i no en un servici a favor seu i en Contra del ciutadà.

3 comentaris:

  1. Déjame felicitarte por tan brillante escrito, pues has descrito perfectamente el sentimiento de mucha gente de Benissa, pero que por uno u otro motivo callan siempre, por si acaso.

    Este por si acaso es muy extenso y cabe de todo:

    Por si acaso no me dan esa faena en el ayuntamiento
    Por si acaso no me contratan más trabajos desde el ayuntamiento
    Por si acaso los policías me cogen manía y soy “perseguido”
    Por si acaso soy el único que habla mientras los demás callan
    Por si acaso…ponga el lector aquí lo que le de la gana y que se acople a su particular por si acaso.

    Muchos tienen un temor infundado a unos funcionarios públicos que su labor es la de servir al ciudadano.

    Faltaría más que a estas alturas me tuviese que callar lo que pienso por si acaso..¿por si acaso qué? Por Dios. Trabajan y cobran de nuestros impuestos.

    No estoy diciendo que nosotros somos sus jefes y que debemos de darles ordenes…noooo..

    Lo que estoy diciendo es que hasta el mismísimo alcalde o presidente del gobierno, me merecen el mismo respeto, que al autor de este blog, incluso si me apuran, me merece más respeto el autor delaplaçadelportal que un político que por estar en esa posición y que somos NOSOTROS QUIEN LO HEMOS ELEGIDO PARA ESTAR AHÍ….llegue y lo primero que haga es subirse el sueldo, y decir la subida de nuestros impuestos es motivada por las circunstancias actuales…venga yaaaaaaaaaa…..

    A ver que día tenemos los políticos por objetivos…otro gallo nos cantaría.

    ResponElimina
  2. bon tema el dels policies,jo pense que hi han massa.

    Avui mateix han entrat a furtar a una caseta de camp i a un pis a les 5 de la vesprada i s'han emportat un cotxe,a on estàn?

    Tant de cotxe patrulla i no van pel poble quan passen coses?

    ResponElimina
  3. GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS

    Sobre el temor infundat que apunta Vicente, creiem que, d'això res. Cal anar amb atenció amb algun. S'ha cregut investit de poders, diguem, regis.
    El que volíem transmitir, és que, alguns agents o oficials, es creuen amb immunitat per a exercir qualsevol tipus de coacció, pel mer fet de la seua placa i vestimenta.
    Tracten els ciutadans com a delinqüents, no presumpte delinqüents, no, directament, amb una actitud distant i poc amigable, com a delinqüents.
    Després en la seua vida ·civil·, s'aprofiten del-la seua posició en la vida "militar".
    Dèiem que fa temps que políticament no hi ha control, es va perdre un dia.
    S'actua per camarilles, o amb mi o contra mi.
    Sabem que, s'ha practicat l'assetjament ...., i ací no ha passat res.
    Sabem que, es fa el vistiplau a situacions visibles.
    Sabem que, hi ha ciutadans que han d'estar al lloro, o se'ls cau, el pe.. no el pèl no, la cartera.
    Sobre el que hi ha massa, que apunta garrotipadur, no, creiem que no hi ha massa.
    Si que creiem, i se'ns transmeten el següent.
    Hi ha massa que creuen que els seus drets són els que ells deixondeixin.,
    Per tant, la qual cosa, el que hi ha, és massa que no fan el seu treball,
    El canvi en la direcció no s'ha notat.
    Estem convençuts que s'haurà produït el famós, ·si no puedes con el, unete a el".
    Ens ve a la ploma un exemple candent. Els de Benissa, es creuen com els controladors aeris. Simpre pressionant, sempre traient, el rendiment,,,,,,,..................., durant estos punts, no hem trobat que dir. Perquè res, si volem veure un agent ens n'anem a la plaça. Si volem veure als cossos d'eleite, anem a les redones i la resta del temps, vagen vostès a saber.
    Hi ha tema, si, hi ha tema per a una bona estona .........

    ResponElimina

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL