Benissa

dilluns, 30 d’agost del 2010

Una caseta de gos, una caseta agricola, o una excusa per eixir ...

Ja fa dies que des del PSOE no es deia res. I és que possiblement no tinguen res a dir. De manera general grans pífies no hi ha, per la qual cosa l'agupación local, falta d'idees i possiblement massa lideratges, esta a veure que ix i em puge al carro.

O com dèiem en la nostra entrá del dia 22 d´agost, cordem-nos els cinturons, perquè van a soltar per les seues boques, critiques de qualsevol tipus, amb raó o sense raó, valorades o sense contrastar. La veda sa obert.

"Cal eixir que ja fa dies que no eixim en premsa" , una caseta de gos?. Per al que es busca qualsevol cosa val.
Diguem qualsevol cosa, el cas és que isca l'escut i les sigles, el discurs la gent ni ho escolta.

Será eixe el raonament?

L'assumpte més important, este estiu, per a l'agrupació local del PSOE ha sigut una caseta de gossos. Encara que el portaveu ha donat un lleuger ascens en la categoria, i ho ha elevat a la de caseta agrícola, per la qual cosa suposem, l'ha trobat un poc mas habitable, perquè tots sabem que d'una caseta de gos no es pot fer una vivenda. Si sabem que d'una caseta agrícola, amb el pagament previ de multa, informes i el que siga, esta es legalitza i la caseta passa a ser vivenda amb tots els honors. Exemples en la nostra comarca, a cabassades i suposem que a Benissa no serà un a excepció.
Per això quan, es compara amb una caseta agrícola, deduirem, que, Cabrera troba l'oficina, millor que una caseta de gossos i pitjor que una vivenda.

Esperàvem un altre tipus de reacció. I una altra presa de postura. El que “Benissa no és mereix els polítics que actualment ens governen”, aplicat a este assumpte, segons les nostres informacions, és una eixida de pota de banc.

Suposem que el disseny i execució de l'obra, haurà sigut realitzat pels servicis tècnics d'urbanisme, i és lògic que estos, en el disseny hauran tingut en compte tot les variable perquè el dit punt siga el mes funcional possible. Entenem que el dit punt substituïx a l'anterior i a l'oficina mòbil (furgoneta creiem). Entenem que si l'oficina no oferix les condicions, el disseny va fallar, i no els polítics que governen.

Altres actuacions podran qualificar-se amb eixa frase, però volem pensar que en esta ocasió, li falta informació a Cabrera,

Fa temps que se'ns ve transmetent, la preocupació en el funcionament i protocol d'actuació de la policia local. Se'ns informa que Cabrera és també coneixedor i patidor de dites anomalies.
No s'entén que es done aire a una situació, (rivalitats i preses de força del col·lectiu, "mai tenim prou"), carregant contra el govern local, quan hi han hagut i hi ha actuacions relacionades amb el funcionament de la policia local que afecten els ciutadans molt directament i Cabrera no hi ha dit mai res. Creiem que el PSOE hauria d'eixir a denunciar les verdaderes deficiències que presenta este servici tan important per als ciutadans, i aconseguir que el col·lectiu és deixe de demanar cada dia mes, miranse al melic, i vetle per la comunitat.
D'una altra manera, no sabem que pensar.

divendres, 27 d’agost del 2010

No te voste vergonya?, no tenen vostes vergonya?, Valencians, no teniu vergonya?.

A estes hores estaran 2.000 persones aplaudint les intervencions d'uns polítics que estan imputats en delictes relacionats amb l'abús i aprofitament per mitjà de les seues situacions institucionals.

Abusant de la confiança de tots el valencians, o això es diu pel seu boqueta, que governeu per a tots els valencians.

Creiem que estem vivint un moment els valencians, igual d'esperpèntic que la Itàlia de Berlusconi. Encara que no volem fer mes comparacions, dubta'ns ara a fer una comparativa per a quantificar la intel·ligència.

Però no va d'intel·ligència, va de vergonya, d'humilitat, pensar que s'estaenganyant, des de l'Honorabilitat (posant en dubte la imputació) fins a l'aprofitament descarat d'un mig, a què se li ha encomanat la desinformacio, o informació diriguida com és el Canal 9.

No se t'un poc d'homenia i es diu: "mentres sigua jo imputat, i el mínim dupte es tinga sobre la meua persona, deixe la vida publica, i si soc inocent, tindran vostés que reabilitar en tots els honors".

Aferrase a la Senyera, a Jaume I, a la mare de Deu dels Desamparats, i als vots rebuts o que rebran, només enfanga a qui vostés estan apel·lant. Les mes volgudes identificacions valencianes, estan enfangades, enfangades d'un fang greixós i brut que no es pot netejar mai mes. Queda marca. La marca del pocavergonya indecent marcat amb una creu en el llibre de la història d'este País, de la que fent-se els valents, creuen s'alliberaran.

Despres els de Madrid, parlen de bovo solemne, traïdor, ven pàtries, faedor de tots els mals de la pàtria, i les mil males passades sobre el president del Govern, que no esta imputat en res. I mantenen, ja que no els desautoritzen, a persones que no tenen vergonya. I callen per que tenen por de petar-se el favor d'una part del partit, i primer és mantindre el poder que enfrontase a eixa disjuntiva.

Amb eixa actitud, són iguals, iguals que els imputats, mantindre el poder a costa de qui siga.

Vergonya tenim que siga la nostra preciosa comarca, l'escenari on vinguen la quadrilla d'imputats, perquè, 2.000 que tenen ben farts amb càrrecs de confiança, i altres, els aplaudisquen per a autoconvéncer-se ells mateixos que són innocents i màrtirs.

I en el llibre de la història d'este País, encara que els aplaudiren 60.000 persones, si la justícia demostra el que se'ls ha imputat, quedaran marcats com a personatges sense honorabilitat, foscos, i traïdors a tots els principis.

I a tots els valencians, vergonya. Això és el que ens quedarà.

Retalls de Premsa:

http://www.diarioinformacion.com/alicante/2010/08/27/pitos-camps-cena-mitin/1039078.html

http://www.publico.es/espana/333822/camps/vuelve/escenario/gurtel

http://www.publico.es/espana/333986/pons/alaba/camps/reclama/honestidad

http://www.elpais.com/articulo/espana/Camps/desafia/tribunales/afirma/hay/quien/mueva/elpepuesp/20100828elpepinac_4/Tes

diumenge, 22 d’agost del 2010

CORDEN-SE ELS CINTURONS

Sera eixa la millor expressió?. No, cinturó ens fa falta, però no és això el que ens va hi ha solucionar la que se'ns ve damunt.
Els xiquets i jóvens tornen a les aules a primers de setembre, amb ells torna, en part, la rutina a les famílies, que després d'un estiu, mes o menys feliç, i que en algun cas segellaran els seus pares en el jutjat amb una separació o divorci, de tanta felicitat disfrutada.
Però no va de xiquets, pares molt feliços, o farts de conviure, no.


L'assumpte de què volem previndré els nostres amables seguidors va de xiquets grans, que tornen també al curs, curs polític, que enguany té examen de revalida.
Si, ens vénen eleccions, i si quan el curs de "Sus niñerias", és un curs sense exàmens i revalides, ja no hi ha qui ho aguante, quan ve un com el pròxim, en el que hi ha els següents:

- De "pares de la xufa i del torró" a València.
- De "benefactors locals i savis de res" en les corporacions locals .
- I qui sap, és possible, o això volen alguns (PP), examen per al titul de "pares de la pàtria" en el Congrés, ja que els altres (PSOE) no fan res per a evitar-ho.

No creiem que n´hagen mes, però amb eixes hi ha suficients per a acontentar al pati d'aspirants a "Sus niñerias". Els que no entren en les llistes, ja sabem que poden enfadar-se i traure vídeos, gravacions o passar-se a l'equip del roín del pati, per a aprofitar i que el fanfarró els protegisca per a quan comernçen a soltar bilis contra els seus antics coreligionaris.

Anem a començar en breu a sentir paraules i frases, majors i menors, insultats per al que van dirigides, i per als seus votants de rebot, si es volen entendre.
Escoltarem insults i desqualificacions, i l'altre contestant "i tu més".
Anem a veure al "senyor de les polseres de fil, cabellera al vent i bigot" lacai del Murdoch, tan ex-president ell, desqualificar el seu successor, sense un indici de respecte institucional, com ja ens té acostumats.
Escoltarem als cabalers del partit del govern, apuntalar l'edifici que es cau.
Escoltarem el president del govern, fent auguris i previsions, que de sentir les anteriors, millor agafem, paraigua, cuirassa i morral ple d'avitualles per a creuar el desert, que no es mesura en kilòmetres sinó en dies de desocupació i necessitat.
Escoltarem qualsevol bestiesa matinal que se'ls ocórrega. O qualsevol patinada pos fartoná, regada de Ribera de Duero, Rioja o Marina Alta, amb el conegut cafè i copes, pagat amb Visa institucional o Visa pròpia recarregada per algun benefactor.

Però a tot això, trobem un contrapunt que ens fa pensar que hi ha altres formes, encara que inclús no podem firmar que siguen per convicció o per interès. La paraula interés en política ho associem a l'interès econòmic del polític. Encara que ja sabem que el molt gastat "interès general", a què apel·len, normalment eixe és de mentida.

Dèiem un contrapunt, és el que es ve donant en dos comunitats: País Basc i Navarra.
No sabem si es repetirà en els pròxims comicis el "statu quo", en ambdós comunitats, però han sigut exemple de silenciament del soroll indecent que s'estava produint, amb acusacions tan greus com, la que s'estava entregant als terroristes ambdós comunitats.
Creiem que les direccions nacionals de les principals formacions polítiques haurien de veure la recepta i prendre la medicina, segur que ens alliberaríem de la vergonya de sentir bestieses i de pas, amb l'especific que la medicina te, este país nostre de nacions, nacionalitats, regions, ciutats autònomes i el que vulguem cada u, progressaria, perquè els que es dediquen a rebolicar el galliner es dedicarien a buscar dacsa per a les seues gallines.
La desaparició de la primera fila de personatges com Azebes, Zaplana, Mayor Oreja i el mateix Aznar, no hi ha dubte que han calmat el debat polític. Queda aclarir qui és corrupte en elenc de personatges imputats.

Esperem que en este nou curs, "Sus niñerias" renoven el Tribunal Constitucional, que s'ha convertit mes bé en la "Verguenza Nacional", també el tribunal Suprem amb els interessos partidistes dels seus membres i la paralització en els nous nomenaments.

Esperem que la realitat contradiga els mals auguris que puguen aguaitar i que al final d'este curs, com a premi, ens portem a "Sus niñerias" al Disneylandia.

Varem dir que comentaríem la entrevista a Juan Bta, Rosello, al Fòrum Les Marines. Una cuestio era sobre la seua presentació o no a les pròximes eleccions, la resposta no diu res, però entenem que vol, cuant ho tinguem clar direm, anem a esperar uns dies mes. I per tal cosa, anem a deixar la política local de Benissa, i parlarem mes avant.
Peró veiem al Bloc, a Xavi Tro agafant carrereta.
A José Mª Serna, particularment actiu.
Del PSOE, no veiem res.
I a Paco Montagut no el sentim.
Be, noves cares, noves idees, nous modes no estan mal. Peró el freno hi ha que posar-lo amb les promeses, ser realistes. La lluna ja fa anys que es promet i ningú la porta als peus de l´església, al passeig dña. Dolors Piera.

dissabte, 14 d’agost del 2010

SOBRE LA VARIANT DE LA CARRETERA N-332, AL SEU PAS PER BENISSA

Des que es va aprovar pel Consell de Minitres, el cinc de març del 2006, la construcció de la variant de la carretera N 332 al seu pas per Benissa, tots els grups municipals, se n'han anat adjudicat una part del merit, que una vegada acabades les obres s'hagen de penjar en el pit electoral.

Però el penjoll, s'esta fent costos i difícil d'obtindre, ja que la variant esta paralitzada i ningun d'ells aconseguix que es pose en marxa. El Bloc es troba particularment actiu en este assumpte. La seua falta de responsabilitats governamentals, fa que tinga força moral per a exigir, ja que ni PSOE ni PP estan en condicions, ambdós en els seus respectius ambets de poder, Govern Central i Generalitat, exemple de paralització, falta d'inversió, liquiditat, quant no, fallida tècnica del Govern València, encara que la consigna oficial siga de "la Comunitat que mes progressa".

Cal recordar que la variant es paralitza no per falta de dotació pressupostària, sinó per suspensió de pagaments de l'empresa adjudicatària, BEGAR Construccions i Contractes S.L., la qual ja havia tingut paralitzada l'obra per problemes amb una subcontracta. L'empresa de Jose Luis Urribarri- imputat en el cas Gurtel- tenia un deute de 297 milions d'euros i sol·licita la tramitació d'una ERE que afectaria 208 treballadors.

Qualsevol culpabilitat al Ministeri, pel retard o paralització de l'obra és pura demagògia. David Serra la va tindre quan afirma que “s'ha de reprendre ja l'obra d'esta variant perquè és un projecte que porta molts anys paralitzats per la desídia del Govern socialista”. Recordem que sent alcalde Isidor Molla s'inicia l'assumpte, i amb Jose Mª Aznar com a president, no es va aprovar cap pressupost per a l'obra, adjudicant-la el govern de Zapatero.

L'empresa Constructora Hormigones Martinez, S.A., va estar un temps revisant l'obra,
delaplaçadelportal, desconeix el fi, encara que segons informacions, s'estava valorant la part d'obra executada, a fi d'una possible adjudicació a esta empresa. A partir d'ací, podem començar a responsabilitzar de l'agilitat que es done la nova adjudicació, que d'altra banda, suposem, estarà en funció de la resolució del contrat amb BEGAR, siga administrativa o judicialment, el resultat és també retard.

Però tot l'anterior, no és excusa perquè la reivindicació d'una solució, no es done. Benissa, ha d'exigir que s'agilitze el tramit, que es mantinga el pressupost i que es finalitze l'obra. La cicatriu que ara mateix travessa el terme municipal de Benissa, és un recordatori de l'especulació i diners fàcils dels últims anys i que ha portat a empreses com BEGAR, S.L. a la fallida.

La manifestació dels ciutadans de Benissa i la seua comarca el dia 5 de juny, exemplar i necessària, és un signe d'afirnacio en la necessitat i l'exigència que es duga a terme l'obra. Però s´han de entendre tots, no sols els de Madrid.

A arrel de l'entrevista digital concedida per l'alcalde Juan Bta. Rosello, al Forum Les Marines, i el nostre compromís de valorar la mateixa, i que una de les preguntes-resposta, es referix a este assumpte que en els últims dies, goteja notícies, ens permetem la següent reflexió:

Juan Bta. Rosello, creu que els ciutadans podem fer força perquè es reprenguen les obres de la variant per mitjà de "manifestacions, concentracions, talls de la carretera, etc.", desconeixem que és "etc".

Els ciutadans al carrer. Ja veiem que no hi ha propostes a cobert, la proposta és l'agitació publica.

Creiem que l'acció intel·ligent i seriosa seria:

Els ciutadans de Benissa han de confiar en tota la Corporcion Municipal, ja que a partir de l'1 de setembre, PP, PSOE i CIBE-BLOC hem elaborat una estratègia conjunta de reivindicació i presència constant i permanent davant de totes les institucions responsables o implicades, Ministeri, Govern de la Generalitat, Diputació, Cambres de Comerç i ajuntaments de la comarca, i amb les direccions dels nostres partits hem preparat una acció conjunta dels parlamentaris d'Alacant, a nivell de Corts Generals i Parlament Valencià, perquè de cara a l'elaboració dels pressupostos per al 2011, la variant quede inclosa.

Unes preguntes que hauríem de plantejar-nos:

Amb la variant. Que guanyem i que perdem?. S'ha realitzat per algun departament municipal o organisme (AFIC-CREAMA-OFICINA TURISME-etc.), estudi sobre impacte econòmic, cultura, turístic, etc, una vegada entre en funcionant la variant? Que estratègies s'han posat o posaran en marxa davant de la possible afectació a certs sectors de la població?.

Són pocs i de poca importància. Llavors, deixem-los per a quan tinguem les queixes o el problema, ja se'ns ocorreguera les solució. Sempre quedara un pegat. Sempre quedara la campanya electoral per a posar el ventilador. Sempre ens quedara Paris.

dimarts, 10 d’agost del 2010

Juan Bta. Rosello contesta les preguntes plantejades a través del Forum Les Marines.

Ens fem eco que s'han publicat les respostes, a les preguntes formulades a través del Fòrum Les Marines, i que es poden llegir a INFOBENISSA, APUNTES DESDE BENISSA, FÒRUM LES MARINES.

En els pròxims dies, analitzarem les respostes de l'Alcalde, i valorarem les mateixes.

Mos alegrem que per fi donara satisfacció al Fòrum, al què felicitem per l'èxit i pel nou de l'experiència.

Lamentem que la tardança de Juan Bta. Rosello, produïra una certa desconfiança als delaplaçadelportal, i donara peu a un articule, al què ara se'ns antulla dur.

Els delaplaçadelportal, felicitem l'alcalde per les seues respostes. Li demanem, que una altra vegada no ens tinga tant de temps en brases.

Els delaplaçadelportal, fem el propòsit de seguir l'esbossa fundacional d'este bloog i estudiarem, si en esta ocasió, ens hem deixat portar.

dissabte, 7 d’agost del 2010

Anim "ForumLesMarines"


La noticia esta en Apuntes sobre Benissa

JUAN BTA. ROSELLO, NO COMPLIX LA SEUA PARAULA.

Nosaltres des de la nostra modesta pagina diguem el següent:

Que rar, no?.
Voldríem recordar les nostres entrades.

Primera.- 19 jul. 2010, Preguntes par a la entrevista.
Com a preliminar, varem di:

"Sobretot és vostè valent. ( Ara ho dubtem). Esperem que les seues respostes siguen reflexionades abans, i no afirme o responga amb frases que després, passat el temps, comprovem que no van ser encertades o certes. (Se l'ha pensat i millor no vol contestar, tenia idea de contar un rotllo). Si no ho té clar inclús, allò pel que se li pregunta, millor diga-ho, o no responga. Així, serà vostè creïble".
Les preguntes son:(diguem el mateix, mos a fet cas al cent per cent)

Segona.- 01 ago. 2010, Preguntarem als moderadors del Fòrum

"No se lo esta pensando mucho Juan Bta. Rosello?. Daba la impresión que la contestacion a la bateria de preguntas iba ser rapida.

Bueno, no se lo que podeis hacer, pero no os lo dejeis y darle la tabarra para ver si se moja o nos hace un discurgo grandilocuente, como esos a los que nos tiene acostumbrados cuando improvisa".

i el conte s´acabat com pensàvem:

o - Amb un discurs foradat, sense cap ni peus.

o - amb una espanta de "mare em cague".

Per aixo, allò del principi " Sobretot és vostè valent", i ja s´ha vist, compromisos complits, alguns per casualitat i perquè te que ser aixi. Si fora per el seu espenta, apanyàs estaven al poble de Benissa.

Creem que ja esta esgotat el seu cicle, mes valdria que anara al cementeri de elefants de les Corts, a dormir un poc sobre llorers.

Ho sentim molt, creiem que seria una cosa que es posaria com a model de comunicacio, i que eera una bonisima idea.

Sempre quedara algun polític amb paraula. Peró, advertim, en queden molt pocs, i eixos ho fan per l´interes.

Anim ForumLesMarines de delaplaçadelportal

dimecres, 4 d’agost del 2010

Del Hospital de la Marina Alta



Hem vist este anunci en alguns mitjans escrits de la nostra comarca.
Bé, pareix que és la celebració del primer any de funcionament de l'Hospital de gestió privada de Dénia.

Diuen en el fullet, a duo la Marina Salut i la Coselleria de Sanitat:

Un any cuidant de tu
Gràcies per la teua cofinança

Entenem que és una autofelicitació. No pot ser una altra cosa. Suposem que la falca-propaganda, haurà costat un diners del pressupost d'eixe Hospital.

Molt bé senyors de Marina Salut (DKV-BANCAJA-CAM), suposem que ja hauran realitzat balanç del compte de resultats. Suposem que amb beneficis. És eixe, no un altre, el fi de les entitats propietàries-accionistes, o el que siga. Sabem des del primer dia que Marina Salut (és bonic el nom, però no el que hi ha darrere), no és una germaneta de la caritat ni l'hospital de Sant Joan de Déu.

Per l'anterior, seria d'interès de tots els ciutadans d'esta comarca, que es feren públics els balances de l'Hospital de la Maria Alta.

- Ingressos
- Despeses
- Beneficis
- Llistes d'espera de cada especialitats.
- Plantilla de personal medic/especialistes (detall d'especialitats cobertes al 100% amb els professionals i detall de les especialitats on falten tots o part dels especialistes).
- Quantitat de personal medic amb contracte fix i quantitat amb contracte temporal o duració determinada.
- Estadística de queixes presentades en el SAIP (Servici d'Atenció i Informació al Pacient).
- Enquesta independent realitzada als pacients PACIENTS (més que pacients=malalts, pacients=sofridors).

Seria molt interessant el resultat. Almenys sabrien vostès on estan, perquè els que depenem de vostès estem ben assabentats, ja que ho patim en els nostres, estómacs, pulmons, extremitats, cor, ulls, etc...

Si el que es pretén és una celebració d'alegria i felicitat, s'han equivocat. Donen-nos les dades relacionades i després ho celebrem. Segur que ho celebrem amb un castell de focs artificials.
La gestora, fent de les seues, i els llumeneres de la Conselleria de Sanitat, que haurien de controlar les practiques de la gestora de la salut amb els patits ciutadans de la Marina Alta,segueixen sense assabentar-se, o donant la raó a qui haurien de fiscalitzar.

Per això, felicitats als bancs i l'asseguradora, i molts anys mes que ho puguen celebrar, sobretot amb molts beneficis, i nosaltres que ho patim i a la fi ho resistim.

AL TALL