Benissa

dimecres, 18 de gener del 2012

GARZON A LA BANQUETA

Que ha de veure tot l'assumpte de Gurtel, Camps i Garzon amb les preocupacions de delaplaçadelportal i la Marina Alta.

 Res mes i res menys, expliquen, perquè la Comunitat Valenciana esta com esta. Amés de la crisi, li afecta tota la manifasseria duta a terme des de la presidència de la Generalitat. I si esta en fallida, és amés de la crisi, per l'espoli i el "bon fer" dels amics del clan Gurtel.

 Font:   EL PAIS            Madrid 17 ENE 2012 - 23:44    


Garzón: “Els advocats de Gürtel jugaven un paper bàsic en el blanqueig”
El jutge assenyala que no va ordenar gravar els lletrats sinó als presos
“Les escoltes es van fer per a evitar que es continuara delinquint”



El jutge Baltasar Garzón ha afrontat el primer dels seus juís, per haver ordenat les escoltes als implicats en la trama Gürtel, deixant una sensació d'aplom, solidesa i seguretat que van desconcertar a uns advocats acusadors a què se'ls va escapar viu. El que Garzón va deixar clar és que mai va ordenar escoltar els lletrats sinó als presos pel cas Gürtel i que alguns dels lletrats van jugar "un paper clau en el mecanisme de blanqueig de diners de la trama".

El procés al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, acusat de delictes de prevaricació i ús d'artificis de gravació amb violació de garanties constitucionals, es va iniciar en el matí de hui (17.01.2012), davant d'un tribunal de set magistrats en el Saló de Plens del Tribunal Suprem.

A la seua arribada al Palau de Justícia, Garzón va ser saludat per un grup de huit jutges i fiscals de l'Audiència Nacional que es van desplaçar expressament per a donar-li ànims. Al voltant de mig centenar de simpatitzants d'organitzacions contra els "juís de la vergonya" van acaparar la part destinada al públic. .

Garzón ho va justificar en la necessitat impedir el blanqueig de milions d'euros pels capitost de la trama, estos, els seus advocats i el jutge instructor, Alberto Jorge Barreiro, li acusen d'haver vulnerat el dret de defensa. Si és condemnat, serà expulsat de la carrera judicial.

    Les comunicacions s'intervenen per a lluitar contra el blanqueig”

 Garzón va marcar el seu territori i no va deixar cap bretxa als lletrats, a qui es va permetre alliçonar de vegades: a l'exfiscal Ignacio Peláez, el seu antic company en l'Audiència Nacional i que hui encapçala l'acusació, va arribar a clavar-li: “Estem davant d'un tribunal i les formes processals són importants".

Garzón va negar amb convicció i rotunditat que haguera vulnerat el dret de defensa dels implicats en la trama Gürtel: “ni he conegut la seua estratègia de defensa, ni m'interessava per a res”, va replicar a una pregunta de l'advocat Peláez. “Les comunicacions s'intervenen per una raó concreta i específica: la lluita contra el blanqueig de capitals i per a determinar les mecàniques d'apoderament d'eixos diners, amb els indicis que es tenien”. I va rematar: “Per a mi, el dret de defensa és tan sagrat com per a vosté”.

El jutge va relatar que, posteriorment a la gravació de les escoltes i a petició de les fiscals anticorrupció, va ordenar l'expurgació de les conversacions que afectaven l'estratègia de defensa. “Ho vaig fer per a conciliar l'obligació de perseguir el delicte amb la de protegir el dret de les parts en el procés”.

En diversos moments de l'interrogatori, Garzón va especificar: "No hi ha ni un sola diligència en què s'haja utilitzat directa ni indirectament la intervenció de les comunicacions amb els advocats”.

L'exjutge José Antonio Choclán, també antic company de Garzón en l'Audiència, va deixar la sensació d'haver-se preparat l'interrogatori molt millor que Peláez. Però Garzón es va mantindre ferm al negar que les escoltes foren per a acaparar informació sobre els sospitosos: “L'activitat principal de la trama (Gurtel) era el blanqueig de més de 20 milions d'euros que estaven deslocalitzats a Suïssa i en altres territoris, en paradisos fiscals”. La mateixa trama que li regala els trages a Camps.

    Vaig voler bloquejar els diners, no m'interessa l'estratègia de defensa”

Francisco Corretja, va substituir els advocats per altres, per a utilitzar-los per a l'acció delictiva de l'organització. “El canvi d'advocats va obeir a una estratègia de l'organització criminal perquè el moviment de diners quedara al marge i controlat”.

El seu millor moment enfront de Choclán va ser quan l'acusador li va qüestionar no haver soscavat el dret de defensa quan un informe policial parlava de coordinació entre els advocats, amb l'ocupació del pen drive amb la comptabilitat de la trama corrupta, amb els trages de Camps, la imputació de l'alcalde d'Arganda... Garzón va replicar: “lletrat, vosté no ha dit tot el que conté l'informe...”. I a continuació va acovardir amb la relació dels brokers que treballaven per a la trama corrupta, els moviments de diners a comptes fora d'Espanya, en paradisos fiscals, la creació d'una “compte espill”, etcètera. “M'agradaria saber què ha de veure un compte espill amb el dret de defensa”, va ironitzar.

A l'acusador Pablo Rodríguez Mourullo li va descol·locar de tal manera que el lletrat va acabar preguntant si no haguera sigut més pràctic “incomunicar” als capitostos de la Gürtel. Garzón es va mostrar horroritzat: “Em pareix una barbaritat”, va contestar.

El fiscal, Antolín Herrero,pregunte:

“Hi havia risc real de què el benefici de la xarxa poguera posar-se en lloc segur?” “Evidentment eixe risc existia. Si no es prenien mesures eixos fons es podien perdre”, va contestar un Garzón ja tranquil, després d'haver deixat arrere les aigües turbulentes. “Tenia vosté interés a conéixer l'estratègia de defensa?”. “Cap, perquè a l'haver aforats entre els imputats, jo perdia la competència, sí o sí”.


I eixos de la trama son els que parlen en les gravacions del jui de Camps. Vaja coincidencia. Que li deu "El Bigotes" a Paco Camps, que estan tan contents ell y la dona, per als regals?.


Es muy fuerte. Y 100 gramos de caviar. Caviar!. Cotino!. Vuiton per a Rita. Que no da nada. Un relog para la hija puta?.  Joer!.


Tot aixo i mes investigaba Garzón?.


Amb rao hi ha que fer-lo callar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL