Benissa

dilluns, 1 de juliol del 2013

El Pla General. Ningú sabia res.

No, no ens fa por.

Aquest blog pretén fer una critica sobre assumptes reals però amb un vessant humoristica i satirica. A qui li pica, alls menja.

Sabem quan un assumpte és seriós, clar que sí.

Si algú es sent ofes, pot exercir el seu dret, demanar una rectificacio o anar als tribunals i ja decidiran.

Però amenaces, advertiments, recaets i altres subtils senyals per a portar-nos a l'hort no, eixes practiques seran esculpides en una lapida llaurada, amb els noms, cognoms i càrrec del procer acollonador.


--------------------------------------------------------------------------
Anem al assumpte del día, senyor president. 

No hi ha dubte que la sentència del Tribunal Suprem haa sigut una gran sorpresa per a tots. Nosaltres creiem que per a "casi" tots.


Ens sembla inaudit, raríssim, que durant tot el procés, per res, segons l'Alcalde, en l'Ajuntament de Benissa, ningú tinguera coneixement de la causa que durant anys s'ha tramitat.

El que sembla inaudit, raríssim, és que la Conselleria d'Urbanisme, per res, comunicara a l'Ajuntament de Benissa, del procediment en curs.

Que sembla inaudit, raríssim, sent com era públic, que el 5 d'abril de 2004, es difonia la notícia que l’Associació Valenciana de Defensa dels Drets Humans Mediambientals,  havia portat el nou Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa al TSJ, per la falta de resposta per part de la Conselleria davant del recurs d’alçada que va interposar l’Associació va recórrer el PGOU davant del TSJ, sol•licitant lanul•litat de ple dret de l’acord d’aprovació.

La desmesurada cobdícia desarrolllada en els últims anys, va portar a dictar lleis, normes i resoldre recursos, deixant de costat, desprotegint al petit propietari. 

Va haver-hi recursos i reclamacions, un d'ells, contra l’acord de l’Ajuntamiento sobre la unitat 2 del sector Racó de Galeno. Abusos considera que el consistori no va seguit el procés legal en la seua tramitacio segon la Llei de Contractes Públics. L'adjudicació va portar polèmica.

Fins i tot visitá Benissa una delegació de la UE.

I ningú sabia res.

Pot ser menys valoraven el treball de l´Associació ?.

Àdhuc que Juan Bautista Roselló va indicar que “no hi ha problema a complir la sentència”, ja que la sentència “ valida tota la tramitació prèvia i només diu que és va ometre l’última exposició al públic”. A més, va afegir que això no suposaria tornar al Pla General anterior ja que el de 2003 “segueix vigent perquè no hi ha cap notificació que l’anul•li”

Acabem.

La naturalesa i el medi ambient, formalment, quedava protegida, després, durant la seua execució es descobria que la implicació en la seua protecció deixava molt a desitjar.
En fi, els funcionaris feien lo que podien, pero, l'Ajuntament de Benissa, els politics, com a molts altres pobles han  menyspreat als petits propietaris, recolzant o aplicant una llei que els desposseïa de les seues propietats. Solament els diners guanyava la batalla. L'urbanitzador tenia el camp lliure. El propietari,  devia comprar, hipotecant-se, i açò quasi mai. Vendre, vendre donat.

El preu d'una heretat o d'un somni, en mans de l'urbanitzador.

La bellesa i la naturalesa, en mans d'uns tècnics asseguts en una sala de disseny.

Tal volta ara es puga recapacitar i rectificar. Fer mes cas als debils.

Fotografies de:

- delaplaçadelportal
- levante -emv.com
- Turisme de Benissa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL