Benissa

dilluns, 16 de juliol del 2012

Estirar de la cadena

L´estany del capritxo i les llacunes de Rivera.
 
 
Com vaem anunciar el  secretari Autonòmic d’Infraestructures, Victoriano Sánchez, acompanyat de la Directora Territorial, Elisa Díaz (filla del ex-alcalde d´Alacant  Diaz-Aperi), el Delegat del Consell a Alacant, Juan de Dios Navarro, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, regidors i, diu la noticia, que nombrosos veïns, va tirar de la cadena,  pel que va quedar  inaugurada  la plaça pública “Parc La Fustera”.

 
Diu la noticia que la Conselleria va subvencionar l´obra amb  286.636 euros, cosa que pot ser es certa, ECISA sabra si ja ha cobrat, pero no esta del tot ben explicada, ja que com sabem tots les brigades municipal de obres i servicis han estat treballant a tot gas per a poder fer l´estirá de la cadena.

Si vostes ho visiten, el sentit comú es dirá, i comprobaran que, no li pega a l´entorn sec de Benissa i que el cost de manteniment, fará, que en quatre dies quede inutilitzat el sistema, o reconvertides les llacunes amb jardins de plantes autoctones  o no.

L´alcalde tildá de gran arquitecte benissero, a David Tent, autor del projecte. No duptem de la seua valia, pero, en aquesta obra hi ha poca reflexio i poc de sentit comu.

Caldrà reflexionar sobre diversos punts:

- A l'acte van assistir unes 40 persones, de les quals 30 eren empleats o càrrecs públics, regidors i personal de “l´aparato de comitiva”,  d'assistents que acompanyen els visitants.
- L'obra ha estat  subvencionada, però l'Ajuntament, ha gastat una quantitat indeterminada, que podríem aventurar sense risc d'exageració, de 70.000 euros, les quals dubtem estiguessin pressupostades. Capritxos com ara, peixets a l'estany, sistema de filtrat i depuració de piscina, garrofers situats davant la terrassa mirador i altres.
- Els embassaments, la gràcia o finalitat no està aconseguida o encertada, a més d'inútil i de car manteniment, de duració, efímera.

Entenem l'orgull de l'alcalde en què una placa recorde pels segles dels segles l'esforç realitzat pel poble de Benissa en costejar la infinitat de pijades  instal · lades, però, només consta el seu nom, el delspagarins”, no. El nom dels ciutatans del poble.
Proposta per a la propera placa:




Si de la seua butxaca paguaren, la senzillesa i el bon judici haurien relluït.

Són les restes de la moda inventada per Zaplana i superada per Camps, de grans obres o cares obres, de gran lluïment i poca utilitat i que han deixat a aquesta Comunitat a l'altura dels tacons.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Que em vols dir?, o que vols que publiquem?.

AL TALL